Κυριακή, 28 Απριλίου


Χριστόδουλος Τοψίδης

Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Η καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας πολυεπίπεδος αγώνας.

Μετά από σειρά συσκέψεων, φέτος ξεκινάμε πολύ νωρίς τις επιχειρήσεις με πρώτο στάδιο τους επίγειους ψεκασμούς σε εστίες προνυμφών. Τις επόμενες ημέρες οι ψεκασμοί θα ενταθούν, το πρόγραμμα θα ενισχυθεί και με εναέριες ρίψεις και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου οι πληθυσμοί των κουνουπιών να ελαχιστοποιηθούν σε όλη την Περιφέρεια μας.

 

 


Κώστας Ζαγναφέρης

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

ΖΟΥΜΕ…..

Ζούμε σε μια χώρα όπου οι πολίτες της κουβαλούν παθογένειες αιώνων.

Χωρίς ορθολογισμό σκέψης, ψυχραιμία, έλλειψη παιδείας, συμπεριφοράς νοήμονος και προ πάντων σεβασμό σε θεσμούς τους οποίους ερμηνεύουν όπως τους βολεύει.

Αυτή αδυναμία σκέψης και ο ανατολίτικος ραγιαδισμός οδηγεί σε υιοθέτηση κάθε εξτρεμιστικής, γελοίας και ατεκμηρίωτης άποψης. Αρκεί να εντυπωσιάζει. Γιατί θεωρούν με αυτό τον τρόπο καλύπτουν τις παραδοσιακές αδυναμίες συγκροτημένου πολίτη και γίνονται συνομιλητές και μέρος του δημόσιου διαλόγου. Ο ναρκισσισμός των ηλιθίων. Όταν έχουμε και “χιλιάδες” άλλα κόμπλεξ και διάφορους επιτήδειους να τους χρησιμοποιούν, τότε το μίγμα γίνεται εκρηκτικό. Βάλτε στην εξίσωση και την γελοία αριστερά της καθημερινής προπαγάνδας.

Παρόλα που ποτέ τίποτα δεν απεδείχθη εκ των υστέρων η ιστορία συνεχίζεται.

Τι να πρωτοθυμηθώ… το ότι τον Παναγούλη τον σκότωσε το παρακράτος του ΑΒΕΡΩΦ, ότι ο ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη για να γίνει πρωθυπουργός ή ότι ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ έβαλε φωτιές στην Ηλεία για να επανεκλεγεί το 2007. Στον ίδιο σκοπό “χορεύει” η κοινωνία με την υπόθεση των ΤΕΜΠΩΝ. Ανακρίβειες, υπερβολές, σπίλωση συνειδήσεων, διασπορά ψεμάτων που περπατούν όπως λέει ο λαός. Εκείνο που προβληματίζει είναι η απαίτηση για δικαστήρια λαϊκά εδώ και τώρα….. και αίμα προς ικανοποίηση μόνο ενστίκτων… δυστυχώς.

Υ.Γ.: Πριν απαντήσετε βρείτε και ακούστε τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης κ.κ ΦΛΩΡΙΔΗ στο ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί.


Στέλιος Μωραΐτης

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

ΘΕΡΜΑ συγχαρητήρια στην ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ και τον Περιφερειάρχη κ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΟΨΙΔΗ, για την ΕΓΚΑΙΡΗ!!! αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, μετά από πολλά χρόνια…..

Ξεκίνησαν οι Ψεκασμοί των ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η περίοδος αυτή είναι η ενδεδειγμένη να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

 


Απόστολος Αγκόρτσας

Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

«Είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως, από ζευγάρια που ήρθαν για τουρισμό δύο ημερών στην Ξάνθη. Ένα τονωτικό Σαββατοκύριακο για τον κλάδο που οφείλεται και στις προσιτές τιμές, αφού η μέση τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό κυμαίνεται γύρω στα 60 ευρώ στην Ξάνθη. Φέτος δεν είχαμε κόσμο από Θεσσαλονίκη για την περίοδο των καρναβαλιών, μιας και γίνονται, πλέον, παντού τέτοιες εκδηλώσεις. Ο κόσμος που ήρθε το τελευταίο Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη, ήρθε για να ξεσκάσει. Γενικά είχαμε ένα «καλό» Σαββατοκύριακο».

Για την περίοδο πραγματοποίησης του Χατζηδάκειου Φεστιβάλ Ξάνθης (24-28 Απριλίου): «Έχουμε υψηλή πληρότητα, αλλά με 6 ξενοδοχεία κλειστά. Λόγω έλλειψης κλινών μέρος των επισκεπτών μας θα μείνει σε ξενοδοχεία της Κομοτηνής και στο Φανάρι. Πρόκειται για την πιο σημαντική εκδήλωση, τουλάχιστον, από οικονομική άποψη, η οποία δεν επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο Ξάνθης, όπως τα καρναβάλια για τα οποία απαιτούνται έξοδα όσον αφορά υπηρεσίες security, καθαριότητα, συναυλίες. Ενώ δεν λείπουν και οι καταστροφές σε δημόσιους χώρους, όπως στους χώρους πρασίνου. Στην περίπτωση του Χατζηδάκειου Φεστιβάλ όλα τα έξοδα είναι καλυμμένα από τη διοργάνωση, χωρίς, δηλαδή, ο Δήμος να ξοδεύει ούτε ένα ευρώ. Είναι μια κορυφαία εκδήλωση την οποία, ωστόσο, κινδυνεύουμε να χάσουμε, λόγω έλλειψης κλινών.

Μία ακόμη σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην Ξάνθη είναι η αθλητική εκδήλωση για τους αγώνες Τζούντο.

Μια προσωπική επιτυχία του Αντιδημάρχου Ξάνθης, κυρίου Θωμά Ηλιάδη, ο οποίος έφερε δύο φορές στην Ξάνθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο, κι αυτή αναμένεται να είναι η τρίτη» όπως αναφέρει ο κύριος Α. Αγκόρτσας, συμπληρώνοντας ότι, «θα έχουμε τρεις με τέσσερις ημέρες γεμάτες κόσμο στην Ξάνθη. «Καλό» κόσμο ο οποίος έρχεται στην περιοχή για να μείνει και να ξοδέψει, ενισχύοντας την τοπική οικονομία».


Σταύρος Βλαχόπουλος

Εκδότης

Μπορεί στο προηγούμενο σχόλιό μου να ήμουν καλόπιστα κάπως επικριτικός απέναντι στην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, σχετικά με την άρνησή της να φωτογραφηθεί με τη συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού, όμως αυτό δεν με δεσμεύει να δω και τα καλά της Πολυξένης Μπρίκα.

Αναφέρομαι σε περιστατικό το οποίο συνέβη τη Δευτέρα κατά τη δοξολογία για την 25η Μαρτίου, όπου δυο μαθητές κατέρρευσαν μέσα στην εκκλησία και την Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, να παρεμβαίνει άμεσα δίνοντάς τους τις πρώτες βοήθειες.

Η Πολυξένη Μπρίκα ξέχασε άμεσα την αυτοδιοικητική της θέση και λειτούργησε άψογα ως γιατρός, με αποτέλεσμα ο ένας μαθητής να συνέλθει και ο άλλος να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εδώ σίγουρα μπορώ να πω πως η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης λειτούργησε ως «παλικάρι» κάνοντας τα αυτονόητα, όπως θα έκανε κάθε γιατρός που σέβεται τον συνάνθρωπο αλλά και τον όρκο του Ιπποκράτη.

Share.
Exit mobile version