Χριστόδουλος Τοψίδης
Περιφερειάρχης ΑΜΘ
Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο της διπλωματίας!
Είχα την ευκαιρία να υποδεχθώ τους σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών στην έδρα της Περιφέρειάς μας, στην Κομοτηνή. Αυτούς που σε λίγα χρόνια θα εκπροσωπούν τη χώρα μας στις διεθνείς σχέσεις και θα διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Μαζί τους, η επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης, Βάλια Πενταρβάνη, και ο διευθυντής σπουδών της Ακαδημίας, Μιχαήλ Αγγελόπουλος.
Η συζήτησή μας δεν ήταν απλώς ενημερωτική, αλλά βαθιά ουσιαστική. Τους παρουσίασα τον κομβικό ρόλο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: μια Περιφέρεια που δεν είναι απλώς μια γεωγραφική ενότητα, αλλά μια στρατηγική πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Μια περιοχή όπου συναντώνται οικονομικά συμφέροντα, ενεργειακές εξελίξεις και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες.
Οι σπουδαστές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, θέτοντας ερωτήσεις για τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, τις συνθήκες διαβίωσης και τις προκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η συζήτηση αυτή μου έδωσε αισιοδοξία. Γιατί όταν βλέπεις νέους ανθρώπους με τόσο έντονο ενδιαφέρον για την πατρίδα και τις προοπτικές της, ξέρεις ότι το μέλλον της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται σε καλά χέρια.
Τους ευχαριστώ για την παρουσία τους και εύχομαι καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που τους περιμένει!
Κώστας Ζαγναφέρης
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης
ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ…?
Εκτός από βλαξ μπορεί να είσαι ιδεοληπτικός αριστερός η τυφλό όργανο μαζικής προπαγάνδας κατά της δημοκρατίας, της κοινωνίας, της κυβέρνησης, του πλησίον σου, του κεφαλαίου, της δεξιάς και προ πάντων του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
Ο καθείς εντάσσεται σε όποια κατηγορία τον βολεύει η και σε όλες.
Μετά από επί ένα χρόνο (το παραμύθι ξεκίνησε πέρσι) ορυμαγδό θεωριών, ψεμμάτων, συνομωσιολογιών, πορισμάτων εγκάθετων αργυρώνητων ειδικών με επικεφαλής δύο αρχηγούς κομμάτων που αποτελούν την ντροπή του κοινοβουλευτισμού επιβεβαιώθηκε αυτό που κάθε νοήμων πολίτης υποστήριζε.
Με την συνέντευξη του κ.κ ΓΑΛΛΗ (πρώην συνήγορος υπεράσπισης θύματος) μπήκε οριστική ταφόπλακα στο παραμύθι του φορτίου. Μάλιστα τις αιτιάσεις του κ.κ ΓΑΛΛΗ κανείς δεν προσπάθησε να διαψεύσει η να απαντήσει.
Τι είπε…. το 2024 πριν ένα χρόνο είχε κλείσει η δικογραφία και ήταν έτοιμοι να αρχίσει η δίκη. Πουθενά δεν αναφερόταν το παράνομο φορτίο από το οποίο υποτίθεται προήλθε η έκρηξη…..
Συμπέρασμα … από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίστηκε το τραγικό γεγονός ως δυστύχημα και δια τούτο δεν δόθηκε εντολή από την εισαγελεία περιφρούρησης- περίφραξης του χώρου.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι εκεί θα σταματήσει και ο δικαστής όποτε αρχίσει η δίκη όσο και αν τα Καρυστιανάκια δημιουργούν συνθήκες τρομοκρατίας.
Συνεπώς ούτε μπάζωμα ούτε συγκάλυψη ούτε επιλήψιμες πράξεις υπάρχουν στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε το δυστύχημα.
Όλο αυτό το σόου γίνεται, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, από τα κόμματα για να πλήξουν την κυβέρνηση επενδύοντας στα αντανακλαστικά του όχλου μη έχοντας αφήγημα κυβερνησιμότητας.
Και η κυβέρνηση με φοβικά σύνδρομα σέρνεται σε ανούσιες στα όρια του γελοίου αντιπαραθέσεις με όλα τα σούργελα του πολιτικού συστήματος.
Ουσιαστικά “αδειάζει” και όλους εμάς που από την πρώτη στιγμή με ορθολογισμό και ψύχραιμες σκέψεις βλέπαμε την αλήθεια δεχόμενοι οχετό ύβρεων και προσβολών με αμέτρητες κατάρες.
Στη πορεία πολλοί εγκατέλειψαν τον αγώνα μη αντέχοντας τον χλευασμό…. Πολλοί αναρωτιούνται αν έχει νόημα. Για μένα έχει και παραέχει. Ακόμα αν μείνω ένας εναντίον όλων.
Υ.Γ.: Ήρεμα ρωτάω. Αν στην θέση του κ.κ Τριαντόπουλου ήταν υπουργός προερχόμενος από την αντιπολίτευση εκείνο το βράδυ μπορεί να μου απαντήσουν πως θα ενεργούσε ? Θα σταματούσε κάθε ενέργεια (Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Εθελοντών κλπ) και θα έλεγε….. βρείτε ένα τοπογράφο να οριοθετήσει τον χώρο και προχωρήστε στην περίφραξη του.
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ.
Σάββας Μελισσόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης
Η Παλιά Πόλης της Ξάνθης να χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO. Θα επιφέρει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις στο Δήμο μας διότι η αναγνώριση μιας τοποθεσίας ή ενός οικισμού ως δείγμα εξαιρετικής οικουμενικής αξίας αποτελεί την τοπική και πολιτιστική ταυτότητα ενός τόπου και επιφέρει σημαντικά τουριστικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, αφού θα αυξήσει τη φήμη της πόλης μας Πανελληνίως και Παγκοσμίως. Παράλληλα θα διασφαλιστεί η αναγνώριση, ο σεβασμός και η αξιοποίηση αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς και επιπλέον θα υπάρχει δέσμευση από όλους τους φορείς για την πολιτιστική προστασία της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης δια παντός.
