Χριστόδουλος Τοψίδης
Περιφερειάρχης ΑΜΘ
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Αξιοποιούμε την τεχνολογία ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν υπηρεσίες “ψηφιακά, γρήγορα, απλά!”
Δημιουργήσαμε ένα Βίντεο στο οποίο στελέχη της Π.Α.Μ.Θ., παρουσιάζουν πώς μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αξιοποιήσετε τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών.
Χαράλαμπος Ευστρατίου
Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης
Όλη η Ελλάδα τίμησε την 28η Οκτωβρίου, την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» με μεγαλοπρεπείς και λαμπρές παρελάσεις, σημαιοστολισμούς και καταθέσεις στεφάνων.
Ως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και εκπρόσωπος όλων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα αποδίδω φόρο τιμής, δείχνοντας ευγνωμοσύνη σε όλους όσους έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την Ελευθερία!!!
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!!!
Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!!!
Αθάνατοι οι Ήρωες της Ελευθερίας!!!
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης
Κλείνοντας τις επετειακές αναρτήσεις θέλω να επισημάνω άλλη μια ανορθογραφία των ιστορικών αναφορών για την περίοδο 1940 – 44.
Όλοι ομιλούν για ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ κατοχή και σκληρή εγκληματική περίοδο. Κανείς δεν αμφιβάλλει.
Όμως αυτή την περίοδο οι κατοχές ήταν ΤΡΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ, Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ. Με τους Γερμανούς να κατέχουν το 20 % της χώρας και το υπόλοιπο Βούλγαροι και Ιταλοί.
Η σκληρότερη των τριών ήταν η Βουλγαρική η οποία περιλάμβανε και βασανιστήρια μέχρι εξοντώσεως με σκοπό τον εκβουλγαρισμό του λαού της ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Τέλος τα εγκλήματα των ΙΤΑΛΩΝ αποσιωπούνται.
Οι λόγοι γνωστοί. Η Βουλγαρία εντάχθηκε με την λήξη του πολέμου στο σύμφωνο Βαρσοβίας και ως κουμουνιστική χώρα δεν έκανε εγκλήματα αλλά ταξικούς αγώνες σύμφωνα με τους γνωστούς παραχαράκτες της ιστορίας.
Από την άλλη πλευρά ο Ιταλικός στρατός κατοχής παρέδωσε τον οπλισμό του στον ΕΛΑΣ. Αυτός τον χρησιμοποίησε στον εμφύλιο γιατί στις περιοχές που εγκατέλειψαν οι Ιταλοί δεν ανακαταλήφθηκαν από Γερμανούς…. τόσο απλά.
Γιάννης Παπαχρόνης
Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης
Τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία ότι εκεί που τις περισσότερες φορές το επίσημο κράτος απουσιάζει στο να συνδράμει και υποστηρίξει οικονομικά τους φορείς που πραγματικά προσφέρουν, ενώ αντίστοιχα διάφοροι λυμαίνονταν εδώ και δεκαετίες τα χρήματα του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ίδιοι οι οργανωμένοι εθελοντές και οι απλοί πολίτες αναλαμβάνουν τις όποιες πρωτοβουλίες προκειμένου να συνεχίζουν και να ενισχύονται διαρκώς οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που προσφέρουν στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία. Η λαχειοφόρος της «ΑΓΑΠΗΣ» και το Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης έρχονται να συμπληρώσουν όσο μπορούν αυτό το κενό χρηματοδότησης των φορέων μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή με μεγάλο σεβασμό και χρηστή διαχείριση τον ελάχιστο οβολό όλων μας προκειμένου να συνεχιστεί και ενισχυθεί το σημαντικό έργο των κοινωνικών φορέων της Ξάνθης που προσπαθούν καθημερινά εδώ και πολλά έτη να συμπαρασταθούν και ανακουφίσουν τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας χωρίς να περιορίζονται στα στενά γεωγραφικά όρια της περιοχής μας.
Γεύση Τουλουμίδου
Επιχειρηματίας
Γράφω και σβήνω ώρα τώρα.. Είναι από τις λίγες φορές που δεν ξέρω τι να πρώτο γράψω..
Το τριήμερο που μας πέρασε ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικό για πολλούς και διαφορετικούς λόγους..
Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο Meligeysis, στα Κομνηνά Ξάνθης, τα μέλη της αποστολής “Όπου υπάρχουν Άγγελοι” από το 1ο Δημοτικό σχολείο Βούλας κι όχι μόνο, και να ενημερωθούν για τον κύκλο ζωής της μέλισσας και τα διατροφικά οφέλη των προϊόντων κυψέλης. Στην συνέχεια ενημερώθηκαν για το έργο Horizon Europe RESTPOLL από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κο Βλόντζο καθώς και για τις δράσεις που μπορούν να υιοθετήσουν στα πλαίσια του προγράμματος.
Τα παιδιά γράψανε τα ονόματα τους στις κυψέλες και τα χαμόγελα τους χαράχθηκαν βαθιά στην καρδιά του Meligeysis.
Την Κυριακή το μεσημέρι έδωσαν το δυναμικό παρόν τους στην γιορτή Καρύδι και Μέλι που διοργάνωσε ο σύλλογος απογόνων προσφύγων Άνω Καρυοφύτου, όπου ο σύλλογος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τους, τα παιδιά της αποστολής τραγούδησαν προς τιμή των ηρώων του ’40 και χόρεψαν στα βήματα της παράδοσης του τόπου μας.
Με δάκρυα στα μάτια, με την συνοδεία του Γιάννη Παρασκευόπουλου στην λύρα, τραγούδησα το “Αναστορώ” αφιερωμένο στους αγγέλους της Βούλας και ιδιαίτερα στον Κο Ηλιάδη (αγκαλιά το τραγουδήσαμε) -ποντιακής καταγωγής-τον μεγαλύτερο σε ηλικία συμμετέχοντα στην αποστολή.
Έπειτα η αποστολή των Αγγέλων πήγε στο Λυκοδρόμιο όπου ακολούθησαν κι εκεί άκρως συγκινητικές στιγμές..
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ντυθήκανε μικροί και μεγάλοι με τις παραδοσιακές φορεσιές και μετά την δοξολογία στο ηρώο παρελάσανε (κι εγώ μαζί τους) περήφανα τιμώντας την πατρίδα μας.
Κι όσο έβλεπα μπροστά μου τα μικρά να κρατάνε την σημαία του Πόντου και να βηματίζουν μαζί με τα δικά μας παιδιά άρχισαν να κυλάνε τα δάκρυα από τα μάτια..
Και εκεί στον τερματισμό που προσπαθούσα να κρυφτώ να μην με δουν δακρυσμένη είδα την Νατάσσα με δάκρυα στα μάτια… την Κάθυ το ίδιο… Την Σοφία επίσης… και γίναμε μια αγκαλιά… μαζί με τα παιδιά..
Κι ας κύλαγαν τα δάκρυα στα μάτια από συγκίνηση, χαρά και περηφάνια..
Δεν θέλω μπράβο και συγχαρητήρια..
Αυτά αξίζουν στα μέλη της αποστολής ΜΟΝΟ!
Σ’ αυτά τα μικρά αγγελούδια που κάναν μια Ελλάδα δρόμο να μας επισκεφθούν, σ’ αυτούς τους γονείς και τους παππούδες που τα συνόδευσαν..
Στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας
Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για όλα όσα με κάνατε κι ένιωσα, σας ευχαριστώ που κάνατε τον τόπο μας ξεχωριστό και δώσατε άλλη διάσταση στην Εθνική μας επέτειο.
Εδώ θα σας περιμένει πάντα μια αγκαλιά ανοιχτή, κι εσάς και τα παιδιά σας.
Και φυσικά τα βαρένικα τσας τα χρωστάω!
Σας αγαπώ απέραντα και σας ευχαριστώ πολύ για όλα.