Δευτέρα, 15 Ιουλίου
  • Ατύχημα με παιδιά που οδηγούσαν ηλεκτρικά πατίνια στο Δημάριο και αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους

  • Δεν μπορούν τα στελέχη της ΝΔ τοπικά να ανατρέψουν το κλίμα και τα κακώς κείμενα που έχουν φέρει δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους

  • Ο ανασχηματισμός δεν θα φέρει την άνοιξη

 


Ατύχημα με παιδιά που οδηγούσαν ηλεκτρικά πατίνια στο Δημάριο και αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους

  Ένα περίεργο περιστατικό καταγράφηκε πριν τρεις ημέρες στο χωριό Δημάριο του Δήμου Μύκης, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, δύο παιδιά που έπαιζαν με τα ηλεκτρικά τους πατίνια χτύπησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά το ένα και ελαφριά το άλλο.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το ένα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πράγμα που οδήγησε να κρίνουν αναγκαία τη διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ το άλλο έφερε σοβαρά τραύματα, κυρίως κακώσεις και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα διακομισθεί πιθανότατα σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το θέμα αυτό έρχεται για ακόμα μια φορά να αναδείξει πως τα ηλεκτρικά πατίνια δεν είναι ένα αθώο παιχνίδι για παιδιά και εκτός από γνώσεις, χρειάζονται και μέτρα προστασίας του αναβάτη, καθώς και τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Και αυτά τα αναφέρουμε γιατί σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε δει μέσα στην πόλη να κυκλοφορούν αρκετοί με ηλεκτρικά πατίνια χωρίς να φορούν προστατευτικό κράνος, αλλά και να μην τηρούν τίποτε από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μιας και μετακινούνται σε μονόδρομους, πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

Fonitisxanthis.gr


Δεν μπορούν τα στελέχη της ΝΔ τοπικά να ανατρέψουν το κλίμα και τα κακώς κείμενα που έχουν φέρει δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους

  Δυστυχώς όσες φορές και να το γράψουμε, ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα το εμπεδώσουν. Μπορεί τα κατά τόπους κομματικά στελέχη της ΝΔ, να προσπαθούν με λάθος τρόπο να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους και για αυτό είναι δύσκολο έως και αδύνατο να ανατρέψουν το κλίμα και τα κακώς κείμενα που έφεραν δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους.

Οι ψηφοφόροι, ειδικά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έχουν δείξει πως δεν τρώνε κουτόχορτο και τιμωρούν τις λανθασμένες πρακτικές των κομμάτων και των κατά καιρούς Κυβερνώντων.

Η Ελληνική οικογένεια έχει υποστεί πολλά όλα αυτά τα χρόνια και ο μοναδικός τρόπος αντίδρασής της είναι να λειτουργεί όπως θεωρεί πως πρέπει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Θέλει αρκετό κόπο για να γυρίσει η ρόδα και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανόητο προς τα κέντρα των αποφάσεων μιας και αρκετοί Ξανθιώτες και μάλιστα νεοδημοκράτες, είναι αυτοί που σε κουβέντα που είχα μαζί τους, μου εξέφρασαν πολλά παράπονα για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας. Κατά κόρον αυτά που ενοχλούν την κοινωνία, είναι η έλλειψη επενδύσεων, η απουσία ανάπτυξης και η εικόνα ανύπαρκτου μέλλοντος με προοπτικές για τους κατοίκους της περιοχής μας.

Fonitisxanthis.gr


Ο ανασχηματισμός δεν θα φέρει την άνοιξη

Μπορεί τα σενάρια για ανασχηματισμό να δίνουν και να παίρνουν μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όμως δυστυχώς δεν θα φέρει την άνοιξη στη χώρα. Σίγουρα το Κυβερνητικό έργο σε σχέση με αυτά των προηγούμενων Κυβερνήσεων δείχνει πως υπερέχει σε αρκετά σημεία, όμως η χώρα δεν έχει ανάγκη από ανασχηματισμούς που μοναδικός τους στόχος είναι το να κλείσουν τα στόματα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μετά ξανά τα ίδια.

Με το να αλλάζεις πρόσωπα σε υπουργεία, η τσέπη του μέσου πολίτη δεν θα γεμίσει με χρήματα, ούτε η ζωή του θα βελτιωθεί άμεσα, οπότε ο ανασχηματισμός μπορεί να πλασάρεται ως ένα μέτρο βελτίωσης της εφαρμογής του Κυβερνητικού Έργου όμως στην πράξη φέρνει αλλαγές οι οποίες θα προκαλέσουν δυσκολίες σε όλα αυτά που μέχρι τώρα έτρεχαν, μιας και ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος στις θέσεις κλειδιά, θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα.

Πέραν αυτού, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν περάσει έχουν προβεί σε ανασχηματισμούς όμως στο τέλος δεν μπόρεσαν να καταφέρουν το παραμικρό, μιας και η κυβέρνηση άνω των τεσσάρων ετών δεν είχαμε τα τελευταία χρόνια, παρά μόνο αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Υπουργοί θα πρέπει πάντα να κρίνονται για το έργο τους, όπως και οι συνεργάτες τους και όχι από το εκλογικό αποτέλεσμα στο οποίο μπορεί κάποια στιγμή να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του κόσμου για μία συγκυρία η οποία δεν προκλήθηκε από λανθασμένους χειρισμούς του πολιτικού συστήματος.

Σαφέστατα αν κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση και γι’ αυτό η τακτική του ανασχηματισμού είναι η πιο διαδεδομένη, όμως πιστεύεται πως θα ήταν καλύτερο η αξιολόγηση των Υπουργών να γίνεται με βάση τον αντίκτυπο που έχουν στην κοινωνία οι αποφάσεις του, μιας και αν κάποιος είναι πετυχημένος είναι βέβαιο πως ο κόσμος θα τον στηρίζει και κατ’ επέκταση θα στηρίζει και τον κομματικό χώρο από τον οποίο προέρχεται.

Κλείνοντας, αξίζει ν’ αναφέρω πως ο κόσμος δεν ψηφίζει βουλευτές οι οποίοι στη συνέχεια θα γίνονται υπουργοί τηλεπερσόνες, που θα παρελαύνουν καθημερινά στα κανάλια, αλλά τους ψηφίζει για να προσφέρουν τα μέγιστα υπέρ της χώρας και της κοινωνίας, και καλό θα ήταν να λιγοστεύουν οι ανούσιες παρουσίες πολιτικών προσώπων που αναλώνονται σε συζητήσεις με λόγια του αέρα και να δούμε αύξηση στα ποσοστά παραγωγικότητας του έργου του.

Fonitisxanthis.gr

Share.
Exit mobile version