Δευτέρα, 15 Ιουλίου
  • Συνεχίζουν να είναι δραστήριοι και εκτός υπηρεσίας οι Αστυνομικοί της Ξάνθης, τηρώντας την παράδοση εδώ και αρκετά χρόνια

  • Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση Ξανθιώτη, ο οποίος τελικά βρέθηκε στο Παρανέστι Δράμας. Η υπόθεση αυτή δεν θα πρέπει να περάσει επιδερμικά, αλλά μας αναγκάζει να σκεφθούμε πως πρέπει να υπάρχει εγρήγορση σε όλους μας

  • Είναι καιρός το κέντρο των αποφάσεων να δει σοβαρά το θέμα Θράκη, σε όλα τα επίπεδα. Η αποβιομηχάνιση και η άσχημη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, λειτουργούν αρνητικά για την ακριτική περιοχή μας

 


Συνεχίζουν να είναι δραστήριοι και εκτός υπηρεσίας οι Αστυνομικοί της Ξάνθης, τηρώντας την παράδοση εδώ και αρκετά χρόνια

Ανήμερα της εορτής της Αναλήψεως στις 13 Ιουνίου οι Αστυνομικοί της Ξάνθης θα τιμήσουν για 3η συνεχόμενη χρονιά τους κτήτορες του Ι.Ν. της Αναλήψεως Ευλάλου.

Καλούνται τα μέλη της Αστυνομικής οικογένειας της Ξάνθης και όχι μόνο να συμμετάσχουν στον κεντρικό εορτασμό της Πέμπτης 13 Ιουνίου όπου την Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας (υπέρ υγείας όλων των αστυνομικών της Ξάνθης μετά των οικογενειών τους) και υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων συναδέλφων μας, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων.

Με τον εορτασμό της Αναλήψεως ολοκληρώνεται επίσημα η περίοδος που λέμε «Χριστός Ανέστη» στις μεταξύ μας συζητήσεις. Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και για 40 ημέρες μετά, οι Χριστιανοί μεταφέρουν το πασχαλινό μήνυμα χρησιμοποιώντας τον χαρμόσυνο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» (με την απάντηση που λαμβάνουμε να είναι το «Αληθώς Ανέστη».

Την ερχόμενη Τετάρτη (12 Ιουνίου) λοιπόν, την παραμονή του εορτασμού της Αναλήψεως, σταματά ο χαιρετισμός που μεταφέρει το πασχαλινό μήνυμα της Αναστάσεως.

Την ημέρα της Αναλήψεως γιορτάζουμε την ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς. Δηλαδή την ολοκλήρωση της αποστολής και της διδασκαλίας του Χριστού στη γη και την ανάβασή Του στο «Βασίλειο των Ουρανών» στη θέση εκ δεξιών του Πατρός.

Fonitisxanthis.gr


Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση Ξανθιώτη, ο οποίος τελικά βρέθηκε στο Παρανέστι Δράμας. Η υπόθεση αυτή δεν θα πρέπει να περάσει επιδερμικά, αλλά μας αναγκάζει να σκεφθούμε πως πρέπει να υπάρχει εγρήγορση σε όλους μας

  Από το μεσημέρι της Δευτέρας σήμανε συναγερμός στην Ξάνθη, καθώς όπως έγινε γνωστό, ένας ηλικιωμένος με άνοια εξαφανίσθηκε και οι δικοί του τον αναζητούσαν.

Όσο περνούσε η ώρα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ηλικιωμένος είχε θεαθεί στην περιοχή Σαμακώβ με το μηχανάκι του όπου και έπεσε, αλλά τόνισε σε όσους συνέδραμαν να βοηθήσουν πως είναι καλά και από εκεί και μετά, τα ίχνη του χάθηκαν, με την Αστυνομία να τον αναζητά και εκατοντάδες Ξανθιώτες να κάνουν κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εξαφάνισή του, προκειμένου ο κόσμος να έχει τον νου του.

Τελικά ο ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε στο Παρανέστι Δράμας και επήλθε η ηρεμία στην οικογένειά του, αλλά και στην πόλη μας.

Το θέμα είναι πως αυτή η υπόθεση δεν θα πρέπει να περάσει καθόλου επιδερμικά, μιας και σε αυτήν την κατάσταση λίγο έως πολύ όλοι μας μπορεί να βρεθούμε και για αυτό, είναι φρόνιμο να είμαστε σε εγρήγορση για κάθε τι που μπορεί να συμβεί σε εμάς και στους συμπολίτες μας.

Εγρήγορση, γιατί η κοινωνία μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Εγρήγορση γιατί τα παιδιά μας κυκλοφορούν έξω και δεν ξέρεις το πότε θα βρεθεί κάποιος ανώμαλος να τα παρενοχλήσει. Σε εγρήγορση γιατί μπορεί σήμερα κάποιος δικός μας να μην κινδυνεύει και να κινδυνεύει κάποιος ξένος, όμως τίποτα δεν μας διασφαλίζει πως κάποια στιγμή θα έρθει και στη δική μας πόρτα.

Fonitisxanthis.gr


Είναι καιρός το κέντρο των αποφάσεων να δει σοβαρά το θέμα Θράκη, σε όλα τα επίπεδα. Η αποβιομηχάνιση και η άσχημη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, λειτουργούν αρνητικά για την ακριτική περιοχή μας

  Μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, θα πρέπει το κέντρο των αποφάσεων να δει σοβαρά το θέμα της περιοχής μας, τόσο για το μήνυμα που έδωσαν με τη συσπείρωση γύρω από το ΚΙΕΦ οι μειονοτικοί και προσκολλημένοι στο προξενείο, όσο και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι που αποφάσισαν να απέχουν από την κάλπη.

Η αποβιομηχάνιση της Ξάνθης, σε συνδυασμό με το κλείσιμο της Αστυνομικής Σχολής και του Στρατοπέδου στην Σταυρούπολη, καθώς και η άσχημη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών που μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα, αφήνοντας βερεσέ δεξιά και αριστερά, λειτουργούν αρνητικά για την ακριτική περιοχή μας και διώχνουν τον κόσμο, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να υπάρξουν ανισότητες στο κομμάτι του Δημογραφικού.

Fonitisxanthis.gr

Share.
Exit mobile version