Τρίτη, 23 Ιουλίου


Χριστόδουλος Τοψίδης

Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Η στήριξη των δομών Υγείας σε όλη την Περιφέρεια, αποτελεί για τη Διοίκησή μας προτεραιότητα και βασικό στόχο. Επιθυμούμε να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας και έχουμε τη διάθεση να συνδράμουμε τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόσφατα είχαμε μία συνάντηση με τη Διοίκηση και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, στην οποία καταγράψαμε αιτήματα και ανάγκες ώστε να δρομολογήσουμε άμεσα λύσεις, πάντα όμως στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Η Διοίκησή μας έχει θέσει εξ αρχής τον άνθρωπο στο επίκεντρο και υπηρετούμε αυτόν το στόχο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

 

 


Ζαγναφέρης Κώστας

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Βλέπω στις αναλύσεις του αποτελέσματος τα απολιθώματα της δημοσιογραφίας της εποχής ΑΝΔΡΕΑ (ΤΡΕΜΗ, ΣΤΑΗ, ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ κλπ) και δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω η να γελάσω.

Με κλισέ και εκφράσεις των μεταπολιτευτικών χρόνων αποδημούν το 50% τού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ που ψήφισε δεξιόστροφα (όπως σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ) και κάνουν έκκληση ” δημοκρατικές δυνάμεις” να ενωθούν για να μας σώσουν από τον φασισμό.

Εκφράζουν λόγο φοιτητικών αμφιθεάτρων της δεκαετίας του 80.

Ούτε συμφωνώ ούτε πιστεύω ότι δεξιότερα της ΝΔ κόμματα έχουν ειρμό, πρόγραμμα και ιδεολογικές αναφορές. Δεν μπορείς όμως να διαγράψεις ένα ολόκληρο τμήμα του Ελληνικού Λαού χαρακτηρίζοντάς το φασιστικό.

Το κυριότερο πρόβλημα ευρίσκεται εντός της ΝΔ. Χρειάζεται αναστοχασμός, καθαρότητα επιλογών και άμεσες λύσεις στα προβλήματα της ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που γνωστά και χρονίζοντα είναι.

Υ.Γ.: Ίσως και η επιλογή προσώπων στην Βόρεια Ελλάδα γίνεται είναι εκ του πρόχειρου και χωρίς αξιολόγηση.

Το πρόβλημα της ΘΡΑΚΗΣ φτάνει στα ώτα των ΑΘΗΝΩΝ από πολλούς γνώστες….. μόνο οι καρεκλοκένταυροι των ΑΘΗΝΩΝ ακούν επιλεκτικά όποιον τους ” γλείφει”.


Χαράλαμπος Ευστρατίου

Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Δημοτικός Σύμβουλος

Μας κυβερνούν, μας διοικούν, και αποφασίζουν για μας όποιους εμείς επιλέγουμε με την ψήφο μας. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα αλλά, έχει πολλές στροφές, εάν κάνεις λάθος επιλογές. Ας επιλέξουμε λοιπόν τους σωστούς ανθρώπους που μπορούν να σταθούν να μας εκφράσουν και να μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανθρώπους που γνωρίζουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την διπλωματία.

 

 

 


Γιάννης Παπαχρόνης

Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας για τον μήνα Ιούνιο, αιμοδοτώντας για πρώτη φορά και πάλι μέσα σε ένα γυμναστήριο της Ξάνθης, σε έναν επαγγελματικό χώρο άθλησης και υγείας. SAVE LIFE-GIVE BLOOD.

Συνεχίζουμε να δίνουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας και στους εθελοντές, να αιμοδοτούν σε χώρους οικείους και σε ευέλικτα ωράρια που κυρίως εξυπηρετούν τους ίδιους.

Προσφέρουμε το αίμα μας για όλους αυτούς που το χρειάζονται πραγματικά… και ας είναι αχρείαστο για εμάς και για τους δικούς μας ανθρώπους.

Ταυτόχρονα με την προσφορά μας ενισχύουμε τα Εθνικά Αποθέματα και την Εθνική Δεξαμενή.


Μάκης Τζάτζος

Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής

Εγώ για αυτό το παιδί, σας έγραψα πριν από τρία-τέσσερα χρόνια. Κωνσταντέλιας δεν μιλάμε απλώς για έναν… προικισμένο ποδοσφαιριστή. Δεν μιλάμε καν για ένα generational talent, για κάποιον που βγαίνει μια φορά στα 20-30-40 χρόνια, μα κάτι περισσότερο κι από αυτό.

Στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα μετρήσιμα. Δεν είναι όλα γκολ, ασίστ, ντρίμπλες, νίκες, τίτλοι.

Ναι, είναι κι αυτά, οπωσδήποτε, αλλά υπάρχουν κι άλλα πιο σημαντικά, που δεν μπορούν να αποτυπωθούν.

Ο Ντέλιας είναι η αύρα, η ελπίδα, το όνειρο, το συναίσθημα.

Είναι το καμάρι, το χαμόγελο, η αισιοδοξία, η φαντασία, η δημιουργία.

Είναι το φως μες το σκοτάδι, η ανεμελιά, η διαφορετικότητα, το επιφώνημα θαυμασμού, το καρδιοχτύπι μέχρι το επόμενο του άγγιγμα στην μπάλα.

Είναι η παιδική μας ηλικία, αυτός που θα ήθελες να ήσουν εσύ, ο φίλος σου, το παιδί σου.

Είναι το πρότυπο, το ίνδαλμα, ο φάρος, το σημείο αναφοράς, το σημείο που θα γοητεύσει και τον αντίπαλο και θα κάνει τον απλό άνθρωπο να καταλάβει την μαγεία της ποίησης, της ζωγραφικής, της τέχνης και τι είναι εντέλει το ποδόσφαιρο, είναι η ζωγραφική, είναι ποίηση των φτωχών και των πλουσίων, των μορφωμένων και των αγράμματων, των μικρών και των μεγάλων μαζί.


Κώστας Δαλάτσης

Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Δήμου Τοπείρου

Δεν αποτελεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Αναμφίβολα θα ανακουφίσει προσωρινά κάποιες περιοχές, κυρίως, της Νότιας Ελλάδας, Κρήτη και Πελοπόννησο. Αμφιβάλλω, όμως, πως θα φτάσουν και σε εμάς αυτοί οι εργαζόμενοι. Δεν μένει, βέβαια, παρά να το δούμε πώς θα λειτουργήσει στην πράξη, για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια μικρή «ανάσα» για κάποιες συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όχι, όμως, ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Έχουμε ανάγκη από εργατικά χέρια όχι μόνον εποχικά, αλλά σχεδόν στη διάρκεια όλου του χρόνου. Βρισκόμαστε σε διαρκή αναζήτηση εργατικών χεριών και πολλές φορές εξασφαλίζουμε το αναγκαίο για εμάς εργατικό προσωπικό με καθυστερήσεις καθώς ντόπιος πληθυσμός δεν επιθυμεί να απασχοληθεί στις αγροτικές εργασίες.

Μια λύση στο πρόβλημα θα ήταν να διατηρείται το επίδομα εργασίας για όλους όσους εργάζονται σε εποχικές εργασίες του αγροτικού τομέα.

Share.
Exit mobile version