Τρίτη, 23 Ιουλίου

– Η επίτευξη των 55 βαθμών κρίνεται αρκετά δύσκολη

Κώστας Δαλάτσης:

«Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και οικονομική στήριξη στους Νέους Αγρότες για να μπορέσουν να βοηθηθούν στο ξεκίνημά τους και να συνεχίσουν ένα επάγγελμα που απειλείται με αφανισμό»

 

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

 

Να διευκολύνονται οι Νέοι Αγρότες ζητά ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Δήμου Τοπείρου, κύριος Κώστας Δαλάτσης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης (η οποία ολοκληρώθηκε) των κριτηρίων επιλογής της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.

Αναλυτικότερα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την μοριοδότηση του νέου προγράμματος Νέων Αγροτών, καθώς η επίτευξη των 55 βαθμών κρίνεται αρκετά δύσκολη.

Μάλιστα, για την αποφυγή μη απορρόφησης του προϋπολογισμού λόγω μειωμένων αιτήσεων στήριξης ή επιστροφής αχρεωστήτων λόγω πτώσης βαθμολογίας (π.χ. απώλεια ενός κριτηρίου), η ΕΘΕΑΣ προτείνει την πτώση της βάσης στους 40 βαθμούς.

Ενώ, για το ίδιο θέμα, ο κύριος Κώστας Δαλάτσης σχολιάζει πως, «θα πρέπει να είναι δικαιούχοι όλοι οι Νέοι Αγρότες που κάνουν αίτηση για να διευκολύνονται και να στηρίζονται οικονομικά, κάτι που δεν γίνεται πια, και γι’ αυτό έχει ερημώσει η ελληνική ύπαιθρος».

 

 

Fonitisxanthis.gr
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας μας, που μπορείτε να την βρείτε στα περίπτερα ή να εγγραφείτε συνδρομητές.

Share.
Exit mobile version