Τρίτη, 23 Ιουλίου

Μια εξαιρετική αφορμή και ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την επιδιωκόμενη ανάπτυξη και ευημερία της τοπικής αγοράς και του εμπορικού κόσμου αποτελεί η εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου ο Εμπορικός Σύλλογος Νομού Ξάνθης, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» με την ευγενική παραχώρηση της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Στην εκδήλωση με θέμα «Προβλήματα και Προκλήσεις στην Αγορά του Δήμου Ξάνθης» παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Νομού Ξάνθης σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ.

Τους παριστάμενους χαιρέτισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Ξάνθης Νίκος Γρηγοριάδης ο οποίος υπογράμμισε τα προβλήματα και τις επιτακτικές προσδοκίες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι, προσθέτοντας ότι «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», αλλά σημαντικά οφέλη μπορούν να προκύψουν από τον συντονισμό για την διεκδίκηση λύσεων από την Πολιτεία και τη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και άλλους παραγωγικούς φορείς.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. Γιώργος Καρανίκας ο οποίος παρουσίασε το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου δραστηριοποιούνται σήμερα οι μικρομεσαίες και μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, αναδεικνύοντας προβλήματα και προκλήσεις που αφορούν τη στάση και τα μέτρα της Πολιτείας, τις νέες απαιτήσεις ψηφιακού μετασχηματισμού και πράσινης μετάβασης, καθώς και τη λειτουργία των χρηματοδοτικών πόρων και επιμέρους επενδύσεων από την πλευρά των εμπόρων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε ο Μανώλης Μανιούδης, στέλεχος του ΙΝΕΜΥ, επισημαίνοντας το μεγάλο δείγμα της έρευνας, καθώς και ειδικά στοιχεία που αφορούν τη «μορφολογία» της Ξανθιώτικης αγοράς και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τα κριτήρια για τη διαμόρφωση των προτάσεων του εμπορικού κόσμου.
Ακολούθησε ένας γόνιμος και ενδιαφέρον διάλογος με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και της αγοράς, καθώς και εμπόρους της Ξάνθης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Μπρίκα Πολυξένη, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Κοντός Στράτος ο Βουλευτής κ. Μπαράν Μπουρχάν οι πρώην υπουργοί Κοντός Αλέξανδρος και Γιαννακίδης Στάθης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Μωραΐτης Στυλιανός η Πρόεδρος του ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου Μαίρη ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σισαμπέρης Αθανάσιος ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Ευστρατίου Χαράλαμπος και εκπρόσωποι των Βουλευτών κ. Τσιλιγγίρη Σπύρου καθώς και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων, έμποροι και επαγγελματίες της Ξάνθης, καθώς και οι πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων των Εμπορικών Συλλόγων Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Δράμας.

Share.
Exit mobile version