Τρίτη, 23 Ιουλίου


Αλέξανδρος Κοντός

Γενικός Διευθυντής ΣΕΚΕ Α.Ε.

Πρώην Υπουργός

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρ. Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, του Προέδρου του JT Group κ. Iwai Mutsuo και πολλών Υπουργών της Κυβέρνησης υπεγράφη χθες το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και της Japan Tobacco International, ύψους 350.000€ για την προστασία του περιαστικού δάσους Ξάνθης, από το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στράτο Κοντό, τον Υπουργό Κλιματικής Kρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και την εκπρόσωπο του JTI Foundation.

 

 

 

 

 

 

 


Χριστόδουλος Τοψίδης

Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Οι συναντήσεις με υποψήφιους Ευρωβουλευτές συνεχίζονται καθώς το ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μεγάλο.

Τόσο με τον κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη όσο και με τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη είχαμε ενημερωτικές συναντήσεις για το αναπτυξιακό προφίλ της Περιφέρειας μας και την αναπτυξιακή προοπτική που σχεδιάζουμε για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, αλλά και για την Περιφέρεια συνολικά. Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ως διοίκηση, ότι οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας και την εν γένει ώθηση που δίνουμε στον τόπο μας.

 

 


Μιχάλης Αμοιρίδης

πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης

Ξεκίνησε η ψηφοφορία με την επιστολική ψήφο, χιλιάδες συμπολίτες μας, με την απόφαση εφαρμογής της που έλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους από όποιο σημείο και εάν βρίσκονται. Η επιλογή και σε αυτές τις εκλογές θα είναι με τον Κυριάκο, γιατί και στα απλά και στα δύσκολα κρατάει τη χώρα ψηλά και την εκσυγχρονίζει, χωρίς λαϊκισμό, χωρίς πισωγυρίσματα.

 

 

 

 


Κώστας Ζαγναφέρης

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (8)

ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ….

Έτσι μαθαίναμε την ώρα στο θρυλικό 141. Στον επόμενο τόνο  (χρόνο), εννέα ΙΟΥΝΙΟΥ, θα έχουμε εκλογές με την γενική έννοια του όρου.

Η ατονία της υποχρεωτικότητας της ψήφου τελικά οδήγησε στην αδιαφορία και την αποχή. Απαξιώνουμε την εκλογική διαδικασία ενώ συγχρόνως αυξάνουμε την κριτική σε υπερβολικό βαθμό προς κάθε κατεύθυνση. Σημεία των καιρών θα έλεγε κάποιος. Μάλλον νεοελληνικά σύνδρομα θα έλεγα εγώ.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι για αυτό που θεωρούμε ρουτίνα η άνευ σημασίας (συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία) έχουν γίνει κοινωνικοί αγώνες με θυσίες εκατομμυρίων πολιτών. Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα

πλησιάζει την δημοκρατικότερη και συνήθως την καταλληλότερη επιλογή.

Δύο απόψεις πρέπει να εμπεδώσουμε αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον εαυτό μας και την κοινωνία. Τις ρήσεις των ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ και ΠΛΑΤΩΝΑ.

“Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου ” ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ (Αμερικανός πρόεδρος ). “Το πρόστιμο που πληρώνεις για την αδιαφορία σου στα κοινά είναι ότι η τύχη σου καθορίζεται από ηλιθίους”.

ΠΛΑΤΩΝ.


Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος

Πρώην Δήμαρχος Ξάνθης

Με τρεις Ξανθιώτες, ενισχύονται για τα επόμενα 5 χρόνια, τα ανώτατα αυτοδιοικητικά όργανα στην Αθήνα. Με τον νυν Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Ευστράτιο Κοντό, στην επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος Πρότυπο – κ. Χρήστος Παππάς στην επιτροπή Πολιτισμού της ΚΕΔΕ και τον πρώην Δήμαρχο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει σήμερα – για εμένα προσωπικά – μια νέα πρόκληση αλλά και ευθύνη, πάντα με γνώμονα την προσφορά και στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Λάζαρος Κυρίζογλου αλλά και τα μέλη του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε για την τιμή που έκαναν στη Ξάνθη.

Καλή θητεία, σε όλους!!!

 

 


Στέλιος Μωραΐτης

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

Η εμπλοκή του Επιμελητηρίου με αγροτικά ζητήματα θα βοηθήσει ουσιαστικά τους παραγωγούς της περιοχής στο θέμα προώθησης των προϊόντων τους και σε άλλες αγορές -εγχώριες και διεθνείς- καθώς θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα οφέλη μιας οργανωμένης δομής, όπως σεμινάρια και εκθέσεις. Εδώ και ένα μήνα, περίπου, έχουν αποσταλεί επιστολές προς όλες τις εταιρείες και τα πρόσωπα που έχουν σχέση με αγροτικά προϊόντα στην περιοχή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ενδιαφέρον, κάτι που θεωρώ δεδομένο. Έτσι, σε περίπτωση που δηλώσουν ενδιαφέρον πάνω από τριάντα άτομα, θα δημιουργηθεί και το αντίστοιχο Αγροτικό Τμήμα στο Επιμελητήριο της Ξάνθης. Δεν είναι τυχαίο που κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα αποφάσισαν να μεταθέσουν και αυτή την ευθύνη στα Επιμελητήρια, γεγονός που αποτελεί τιμή για εμάς, ώστε να διαχειριστούμε με απόλυτη αξιοπιστία έναν ευαίσθητο τομέα. Άλλωστε, ο τρόπος που χειριστήκαμε το ΓΕΜΗ ενισχύει την αξιοπιστία των Επιμελητηρίων και δεχθήκαμε, μάλιστα, πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτή την επιτυχία.

Share.
Exit mobile version