Σάββατο, 25 Μαΐου


Χριστόδουλος Τοψίδης

Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Υποδέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου τον Διοικητή της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Κομοτηνής, Ταξίαρχο Απόστολο Καρατόλιο.

Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση και για άλλη μία φορά ευχαρίστησα στο πρόσωπό του όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν με σεβασμό και προσήλωση την πατρίδα μας και φροντίζουν ώστε όλοι μας να απολαμβάνουμε το ύψιστο αγαθό της Ασφάλειας.

 

 

 


Χαράλαμπος Ευστρατίου

Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Δημοτικός Σύμβουλος

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο αυτισμός μπορεί να συνδέεται με νοητική αναπηρία, με δυσκολίες συγκέντρωσης και συντονισμού των κινήσεων και με θέματα σωματικής υγείας όπως διαταραχές στον ύπνο και γαστρεντερικές διαταραχές. Μερικά άτομα με αυτισμό παρουσιάζουν εξαιρετικές ικανότητες και διαπρέπουν στη μουσική, τα μαθηματικά ή τις τέχνες.

 

 

 

 


Κώστας Ζαγναφέρης

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

ΕΠΕΙΔΗ….

Επειδή εύκολα ξεχνάμε. Πριν τέσσερα χρόνια και κάτι. Μάρτιος 2020 η εκκόλαψη της νέας γενιάς συνωμοσιολόγων, ψεκασμένων, δολοπλόκων, και “εχθρών” της κυβέρνησης του Κυριάκου.

Βάλτε στην εξίσωση και τον ΕΒΡΟ με την απαίτηση ανοικτών συνόρων.

Έβγαιναν στα κανάλια και προπαγάνδιζαν ότι ο Κορονοϊός είναι η αφορμή να μας μαντρώσουν για να οικονομήσουν.

Αυλωνίτου, Βαρεμένος, Κούλογλου, Αρβανίτης Πολάκης και ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ο κεραλοιφάς) οι ηγέτες του κινήματος.

Τότε άρχισε να επωάζεται το άλλο αυγό του φιδιού…. Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ με την ΝΙΚΗ.

 


Γιάννης Τσάπαλης

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης

Ευχαριστώ πολύ το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης για την φιλοξενία. Μου έδωσε την ευκαιρία να ενημερώσω, μέσα από την συχνότητα του, τους συνδημότες μου, για τις δράσεις του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη, τόσο για την κατάρτιση του Μητρώου Ευάλωτων Πολιτών, που ενεργοποιείται για πρώτη φορά, όσο και για την υποχρέωση που έχουμε να θωρακίσουμε τις οικίες μας από κάποια Φωτιά.

 

 

 

 


Γιώργος Στασινός

Πρόεδρος ΤΕΕ

Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα είναι η ανταλλαγή αναξιοποίητων και εγκαταλελειμμένων ακινήτων του Δημοσίου με σύνολο διαμερισμάτων, τα οποία στη συνέχεια θα δίνονται προς ενοικίαση, έναντι χαμηλού μισθώματος, σε οικογένειες με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Μάλιστα, το μίσθωμα θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό για νέα ζευγάρια που αποκτούν παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 


Αθανάσιος Σισαμπέρης

Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

«Από μόνη της η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας δεν αποτελεί ισχυρό πλέγμα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων με έμφαση στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, όπως δηλώνουν παράγοντες του υπουργείου εργασίας. Οι εργοδότες θα βρίσκουν πάντοτε «παραθυράκια» για να παρανομούν, εάν δεν γίνονται τακτικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας. Επομένως, από μόνη της, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας δεν αποτρέπει την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που σαν Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ζητάμε, επιτακτικά, τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας με τον κατάλληλο αριθμό εργαζομένων, ώστε να γίνονται πιο τακτικοί έλεγχοι στην αγορά εργασίας. Με τρία άτομα προσωπικό πώς να λειτουργήσει σωστά η Επιθεώρηση Εργασίας; Τι να πρωτοκάνουν αυτοί οι τρεις; Να βγουν έξω για ελέγχους ή να αρχειοθετήσουν; Έχουμε ζητήσει, επανειλημμένα, από το αρμόδιο υπουργείο μέσω σχετικού εγγράφου τόσο τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας με τον κατάλληλο αριθμό εργαζομένων, όσο και την ίδρυση Τμήματος με Τεχνικούς Επιθεωρητές στην Ξάνθη, χωρίς, ωστόσο, κανένα αποτέλεσμα».

Share.
Exit mobile version