Δευτέρα, 29 Απριλίου


Βλαχόπουλος Σταύρος

Εκδότης – Δημοσιογράφος

Δρόμος Ξάνθης – Βουλγαρίας μέσω Δημαρίου. Μια πονεμένη ιστορία που δυστυχώς ακούμε μόνο στα λόγια, μιας και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε το έργο. Ένα έργο που οι κατά τα άλλα φτωχοί (;) Βούλγαροι ολοκλήρωσαν και περιμένουν εμάς το πότε θα προχωρήσουμε για να τελειώνουν οι εργασίες.

Μπορεί ένα μεγάλο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου να έχει προχωρήσει αρκετά σαν έργο, όμως ακόμη υπάρχουν κομμάτια τα οποία δεν μας δίνουν ενθαρρυντικά δεδομένα για την Ξάνθη.

Όσο δε για τη δεύτερη φάση που προβλέπει τις εργασίες στο ήδη υπάρχον οδικό δίκτυο μέχρι το Δημάριο, αυτό μάλλον αποτελεί το ανέκδοτο των ημερών, μιας και δεν έχουμε δει καμία εξέλιξη.

Από την πλευρά τους οι Βούλγαροι βράζουν και αναρωτιούνται γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα, ένα τόσο σημαντικό έργο το καθυστερούμε και το έχουμε καταντήσει γεφύρι της Άρτας.

Βέβαια από την άλλη θα μου πείτε πως αν ολοκληρωθεί αυτός ο δρόμος, αρκετοί Βούλγαροι και Σέρβοι θα έρχονται στην Ελλάδα από εδώ και δεν θα προτιμούν τη συνοριακή δίοδο της Κομοτηνής, πράγμα που δημιουργεί ίσως πονοκέφαλο σε κάποιους, όμως εδώ θα σας πω ότι, η Κομοτηνή, είχε παλικάρια και έβλεπαν το συμφέρον της περιοχής τους, ενώ εδώ, στη μετά Γιώργου Παυλίδη εποχή, διαπιστώνουμε τα πράγματα να βρίσκονται σε καθίζηση αν όχι σε ελεύθερη πτώση.


Στέλιος Μωραΐτης

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

Είχα συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας κ Τσανγκ Ιλ ΛΗ, Στην Περιφερειακή Eνότητα Ξάνθης. Είχα την ευκαιρία την χαρά και την τιμή να τον ενημερώσω για το Επιχειρείν στον Νομό μας, καθώς και τον τουριστικό πλούτο που διαθέτει ο τόπο μας. Στην Κορέα εξάγουμε αρκετά προϊόντα. Στόχος μας είναι να εξάγουμε πολύ περισσότερα. Ο πρέσβης προσκλήθηκε από έμενα ως πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΜΘ και θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ, που θα πραγματοποιήσουμε στο ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑ στις 10 Απριλίου στις 18:30ΜΜ.

 

 


Κώστας Ζαγναφέρης

ΜΕΤΑ….

Τυχοδιώκτης..

Ο χρησιμοποιών οιαδήποτε θεμιτό και αθέμιτο μέσον προς επίτευξη του σκοπού του.

Σε κάθε τοποθέτηση των βουλευτών παρακμιακών κομμάτων, που υποτίθεται σέβονται τον ιερό χώρο της Δημοκρατίας, διαπράττονται φραστικώς το σύνολο ποινικών αδικημάτων με αιχμή την σπίλωση την συκοφαντική δυσφήμιση και την προσβολή της προσωπικότητας.

Όσο ατεκμηρίωτος, φελλός και συκοφάντης είσαι τόσο φωνασκείς και ρέπεις προς τυχοδιωκτισμό. Το ” ΒΕΛΟΠΟΥΛΙΖΩ” και όχι μόνο πρέπει να καθιερωθεί ως ρήμα που θα δηλώνει την κατάντια και όλα τα παραπάνω.

Μετά και τις σημερινές ομιλίες αναρωτήθηκα προβληματισμένος.

Τελικά πόσα κόμματα τυχοδιωκτών υπάρχουν στην βουλή….?

Και νόμιζα μόνο δύο…. ο αφελής

Υ.Γ.: Η χυδαιότητα πρωταγωνίστρια της πολιτικής ζωής…..


Χριστόδουλος Τοψίδης

Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Από σήμερα και έως την Παρασκευή περιοδεύει στην Περιφέρεια μας ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, κ. Γιουνγκ Ιλ Λη.

Είχαμε μία αναλυτική συνάντηση στο γραφείο μου στην Κομοτηνή και πλέον εκτελεί το πρόγραμμά του γνωρίζοντας από κοντά τις Περιφερειακές μας Ενότητες.

Διαπίστωσα τη διάθεσή του για συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα, ενώ η περιοδεία του στην Περιφέρεια μας ενισχύει την πολιτική εξωστρέφειας που σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε ως Διοίκηση.

 

 

 

 


Κυριάκος Βελόπουλος

Αρχηγός Ελληνικής Λύσης

Όπως πληροφορηθήκαμε, η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) πραγματοποιώντας γεωτρήσεις για εντοπισμό μεταλλευμάτων εντόπισε ικανοποιητική μεταλλοφορία τον παρελθόντα Οκτώβριο στα Κιμμέρια Ξάνθης. Η εν λόγω περιλαμβάνει ως επί τω πλείστον σιδηροπυρίτη, χαλκοπυρίτη και μαγνητίτη. Τα ευρήματα αποτυπώθηκαν σε κοιτασμολογική μελέτη της ΕΑΓΜΕ με προοπτική, βάσει αυτής, να προκηρυχτεί σχετικός διαγωνισμός εκμίσθωσης περί εκμετάλλευσης των αναφερόμενων κρίσιμων πρώτων υλών.

 

 

 

 

 

 


Δημήτρης Μαυρομάτης

Νομικός

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος επισκέφθηκε τον σύλλογο Περπατώ και συζήτησε με τον πρόεδρο του συλλόγου και φυσίατρο Αλέξανδρο Ταξιλδάρη αλλά και τα μέλη του ΔΣ Κ. Νταντανίδη, Κ. Κιλέτση και Κ. Λεχούδη για την δράση του Περπατώ αλλά και για την πρότυπη λειτουργία του ΚΔΗΦ. Επίσης συζήτησαν για τις ελλείψεις του πιλοτικού προγράμματος του προσωπικού βοηθού, τις αστοχίες του νομοθετικού πλαισίου που σχετίζεται με τα αναπηρικά είδη και προτάσεις και ιδέες σχετικά με την αποκατάσταση στην Ελλάδα. Μια απορία έχω μόνο αν δεν ήταν οι ευρωεκλογές θα ερχόταν κι αν επί πέντε χρόνια που ήταν ευρωβουλευτής τι έκανε για αυτά τα θέματα που πολύ σωστά του τέθηκαν. Η ταινία με τον μαυρογιαλούρο πάντα επίκαιρη.

Share.
Exit mobile version