Τετάρτη, 24 Απριλίου

Κώστας Ζαγναφέρης

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ…

Ήμασταν πολλοί λίγοι  όσοι  θεωρούσαμε ακόμα και στα χρόνια που μεσουρανούσε τον ΑΛΕΞΗ  πολιτικά  το απόλυτο τίποτα.  Ένα δημιούργημα  των  φοιτητικών αμφιθεάτρων των αμπέχονων  όπου οι στρατευμένοι  επαναστάτες  του γλυκού νερού συνήθως έφευγαν  απαίδευτοι και ουσιαστικά αγράμματοι. Είναι κοινό μυστικό πως  χρήζονταν  πτυχιούχοι.  Με συνδικαλιστικούς εκβιασμούς και βοήθεια (πολιτικό πέντε) από οσφυοκάμπτες  αριστερούς καθηγητές.  Τα ζήσαμε τα ξέραμε και αποτελούν κοινό μυστικό που κάποτε θα αποκαλυφθεί. Ένας τέτοιος ” τυπάκος” ήταν ο ΑΛΕΞΗΣ. Που επενδύοντας  στο θράσος του χωριάτη την  αφοβία και την μη επίγνωση  της  πολιτικής του ρεαλισμού έβαλε πλώρη για μεγάλα πράγματα. Όμως πέτυχε. Έγινε  πρωθυπουργός. Σε ένα περιβάλλον που δεν ήξερε,  που πήγαινε , τι ήθελε , αλλά διψούσε για ” αίμα “. Έτσι ο κουτοπόνηρος ΑΛΕΞΗΣ με περίσσεια θράσους, άγνοια κινδύνου ,με μηδενική αναλυτική σκέψη, μαύρα μεσάνυχτα για το διεθνές περιβάλλον  επενδύοντας σε απλοϊκά  διχαστικά συνθήματα  κατόρθωσε, πάντα με την βοήθεια του σοφού λαού  να μας  κυβερνήσει σχεδόν πέντε  χρόνια.  Αν κάνουμε  ηλεκτρονική αποδελτίωση  το τι γράφτηκε τα χρόνια της παντοκρατορίας του  από τους δήθεν σοβαρούς αναλυτές- καθοδηγητές της κοινής γνώμης  θα πάθουμε σοκ. Καλύτερος και ειδικά τακτικιστής του ΑΝ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ογκόλιθος της πολιτικής που όλοι στην Ευρώπη θέλουν να τον γνωρίσουν, οι σοσιαλιστές  της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας παίρνουν μαθήματα από την πολιτική του. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίπαλο δέος  θα κυριαρχεί τουλάχιστον έως το 2030. Καλά οι εσωτερικές παρεμβάσεις – αποφάσεις του  απλό παιχνιδάκι. Σύγχρονες  ρηξικέλευθες που έβγαζαν την χώρα από το τέλμα.  Δυστυχώς για αυτόν ο αχάριστος λαός δεν πείστηκε  και άρχισαν οι απανωτές ήττες.  Όμως  όλοι  εξακολουθούσαν να τον θεωρούν κεφάλαιο και ηγέτη της Αριστεράς. Αυτός  κινούσε τα νήματα  , μοίραζε  παιχνίδι. Έως που ξαφνικά  ήρθε ένας γιάπης  του καπιταλισμού  και του πήρε το δημιούργημά του. Προχθές έκανε  την τελευταία απελπισμένη κίνηση. Προκάλεσε τον διάδοχο του χωρίς να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους της πρόκλησης του. Μια κίνηση που απέδειξε ότι τελικά  η πολιτική του σκέψη  έχει βάρος φελού. Τοσο επιπόλαια δεν σκέφτεται  ούτε ο τελευταίος πολιτευτής οιαδήποτε κόμματος. Το ότι θα γινόταν αλαλάζων κύμβαλο στα χέρια του ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ και του ΠΟΛΛΑΚΗ ήταν πλέον μονόδρομος.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ  ΑΛΕΞΗ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

=============================================================================

Χριστόδουλος Τοψίδης

Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Η προαγωγή του Αθλητισμού αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Διοίκηση μας.

Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε επαφές με όλους τους θεσμικούς αθλητικούς φορείς διερευνώντας τις προοπτικές συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Στα πλαίσια αυτά είχα συνάντηση στην Κομοτηνή με αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ αποτελούμενη από τον ταμία Γιάννη Λιούμπα, τον αναπληρωτή ταμία, Γιάννη Μυστακίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ   ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βασίλη Ιορδανίδη.

Η προοπτική διοργάνωσης αγώνων στην ευρύτερη περιοχή ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μας. Οι πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση αγώνων όλων των επιπέδων, ενώ εξίσου δυναμική είναι και η παρουσία των σωματείων τους στις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας. Είχαμε την ευκαιρία για μια πρώιμη συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα διεξαγωγής της συνάντησης Ελλάς/Κύπρος στην πόλη της Ελευθερούπολης, σε ένα στάδιο όπου τα τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενηθεί σημαντικές διοργανώσεις της Ομοσπονδίας. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ακόμη ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Στυλιανός Ιγνατιάδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Βασιλική Παυλακάκη και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

=============================================================================

Μαίρη Τσιακύρογλου

Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης

 

Με μεγάλη μας χαρά σας καλούμε για 3η χρονιά στην εκδήλωση της  ΟΕΒΕ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ  σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξάνθης <<Γυναίκες της Ξάνθης>>. Sve the date και ελάτε να τιμήσουμε κυρίες της Ξάνθης μας, που έχουν συνεισφέρει η καθεμία ξεχωριστά με τον τρόπο τους στην κοινωνία μας! Παρασκευή 1/3/2024,ωρα 7μμ,στο παλαιό Δημαρχείο(Μαυρομιχάλη,6) Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά!!

=============================================================================

Μπαράν Μπουρχάν

Βουλευτης Ξάνθης ΠΑΣΟΚ

«Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώνουμε την ανυπαρξία ενός συγκροτημένου και ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνολικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ο οποίος οδηγείται συστηματικά στην απαξίωση και εγκατάλειψη του.   Οι πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις αποδεικνύουν το μεγάλο εύρος των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις κυβερνητικές ευθύνες, καθώς ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου της Νέας ΚΑΠ (2023-2027) ολοκληρώθηκε με δραματικές συνέπειες για τους αγρότες και τα εισοδήματά τους. «Η πραγματοποίηση της μικρότερης ιστορικά πληρωμής βασικής ενίσχυσης και οι μετέπειτα αστοχίες κατά την πληρωμή της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης καθώς και του Εθνικού Αποθέματος, το πρακτικά ανεφάρμοστο των οικολογικών σχημάτων και η μετάθεση της πληρωμής τους για πρώτη φορά το επόμενο έτος, απέδειξαν κραυγαλέα την αδυναμία της κυβέρνησης. Αυτές ακριβώς οι αδυναμίες και οι αναποτελεσματικές σας πολιτικές οδήγησαν τον πρωτογενή τομέα σε μεγάλα αδιέξοδα και στη μεγαλύτερη στα χρονικά μείωση των εισοδημάτων των παραγωγών, από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στη χώρα μας» σημειώνεται μεταξύ άλλων. Επιπλέον, υπογραμμίζεται η αδυναμία του ΕΛΓΑ μέχρι και σήμερα να αποζημιώσει πλήρως τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για τις ζημιές που έχουν πάθει λόγω των φυσικών καταστροφών στη Θεσσαλία, στον Έβρο, στη Ρόδο αλλά και σε άλλες περιοχές.

Share.
Exit mobile version