Σάββατο, 25 Μαΐου
  • Χριστόδουλος Τοψίδης

  • Φώτης Σταυρακάρας

  • Αθανάσιος Χατζηαντωνίου

  • Δέσποινα Κάλφα

  • Κώστας Ζαγναφέρης


Χριστόδουλος Τοψίδης

Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Η Πολιτική Προστασία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την διοίκηση μας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι η συνεργασία αποτελεί βασική προϋπόθεση επιτυχίας, διεξήχθη σύσκεψη στο κτίριο της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων Κωνσταντίνος Βενετίδης.

Στη σύσκεψη συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αναφορικά πάντα με την Πολιτική Προστασία.

 


Φώτης Σταυρακάρας

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λάγος

Είπαμε ότι μέλημά μας είναι το να αναπτύξουμε τα Λιμάνια Ευθύνης μας και αυτό το κάνουμε πράξη τόσο εγώ όσο και η προκάτοχός μου.

Στο Λιμάνι των Αβδήρων εγκαταστάθηκαν πριν λίγο καιρό οι αυτόματοι πωλητές νερού και ρεύματος τα γνωστά Pillars. Όποιος θέλει να προμηθευτεί τις κάρτες για να τα λειτουργήσει θα πρέπει να γνωρίζει ότι η πληρωμή γίνεται πρώτα μέσω λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς και στη συνέχεια θα πρέπει να έρχεται στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου στο Λάγος για να την προμηθευτεί.

Τα ποσά που έχουν προβλεφθεί είναι 20, 30, 50, και 100 ευρώ αντίστοιχα.

Στην κατάθεση θα πρέπει να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου και η αιτιολογία (προμήθεια – αγορά κάρτας pillar).

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να επικοινωνεί με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λάγος.


Αθανάσιος Χατζηαντωνίου

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Ξάνθης

«Με την καθοδήγηση του Δημάρχου και την άμεση συνεργασία του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου έχουμε ήδη επιτύχει να επιφέρουμε καίριες αλλαγές στο ζήτημα της καθαριότητας, που τόσο απασχολεί τους πολίτες. Αρχικά να αναφέρω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει να καθαρίζουμε και να πλένουμε κεντρικά σημεία του Δήμου μας, ξεκινώντας από τις πλατείες και στοχεύοντας στο πλύσιμο βασικών οδικών αρτηριών. Πέρα, βέβαια, από το πλύσιμο των δρόμων, η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθαριότητας, περιλαμβάνει μια γενικότερη εντατικοποίηση των δράσεων μας. Έτσι, πλέον έχουμε ξεκινήσει, το πλύσιμο των τροχήλατων και υπόγειων κάδων απορριμμάτων για λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και φυσικά για λόγους αισθητικής. Ακόμη, είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από τους αναγνώστες σας, έχουν ήδη παρατηρήσει το ειδικό σάρωθρο το οποίο μας επικουρεί, πλέον, στην διαρκή προσπάθεια μας για μια Ξάνθη καθαρή. Στο προγραμματισμό μας, βέβαια, βρίσκεται η περαιτέρω αναβάθμιση του εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε, εκμεταλλευόμενοι τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ταχύτερο και ποιοτικότερο. Είναι προφανές, ότι ο σχεδιασμός μας διαρκώς αναβαθμίζεται από την άμεση επαφή με τους δημότες τους οποίους χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη αλλιώς.


Δέσποινα Κάλφα

Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης

«Η απόφαση για άρση της απαγόρευση εξαγωγών φαρμάκων επιδεινώνει την κατάσταση με τις ελλείψεις βασικών φαρμάκων. Εκεί, δηλαδή, που τα πράγματα είχαν ομαλοποιηθεί για κάποιους κωδικούς, λόγω της απόφασης επιστρέψαμε στο προηγούμενο στάδιο με την κατάσταση να είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Είναι ως προς τη θετική κατεύθυνση η απόφαση του ΠΦΣ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ώστε να διαπιστωθεί από την εισαγγελική έρευνα ποιος στερεί το φάρμακο από τον Έλληνα πολίτη. Παρακολούθηση, δηλαδή, της πορείας του φαρμάκου. Πού φτάνει και πού καταλήγει, αλλά και σε τι ποσότητες, για να υπάρχει πλήρης εικόνα».

 

 

 

 


Κώστας Ζαγναφέρης

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Όταν βλέπω μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων αυτόματα μου έρχεται στον νου το πόνημα του αείμνηστου καθηγητού ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΑΚΙΡΑΚΗ “” Από που και ως που όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι ?””

Παρακολουθώντας τα αγροτικά συλλαλητήρια αντιλαμβάνεσαι ότι κυριαρχεί μόνο ο λαϊκισμός και οι υπερβολές. Οι αγρότες σηκώνουν το δάκτυλο στη υπόλοιπη κοινωνία με παράνομες ενέργειες σαν να είναι της γης οι “”κολασμένοι “” και συγχρόνως οι στυλοβάτες της οικονομίας.

Λίγοι αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι οι εποχές που το αγροτικό εισόδημα στη ΕΛΛΑΔΑ παρήγαγε το ήμισυ σχεδόν του ΑΕΠ έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 3% με μηδενική σχεδόν εισφορά στα φορολογικά έσοδα. (Η φοροδιαφυγή επάγγελμα). Οι καθαρά επαγγελματίες αγρότες δεν υπερβαίνουν το 10% τού παραγωγικού ιστού της χώρας. Το επίπεδο διαβίωσης τους έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια με την βοήθεια του κράτους ώστε η πλειοψηφία των αγροτών ανήκει στην μεσαία τάξη.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ασκούν το δυσκολότερο επάγγελμα ούτε ότι είναι αναγκαία η επιβίωση τους. Το πρόβλημα της αγροτοδιατροφικής παραγωγής είναι υπαρκτό, κρίσιμο και πρέπει να δοθούν λύσεις στις διαχρονικές παραλήψεις. Ούτε συμφέρει κανένα η εγκατάλειψη και η ερήμωση της υπαίθρου.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το κράτος μετά το 1980. Ο αγροτικός τομέας είναι ο πλέον επιδοτούμενος και ευνοημένος σχεδόν από όλες τις κυβερνήσεις. Ουσιαστικά τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από επιδοτήσεις και ελαφρύνσεις πάρα από την ονομαστική αξία των προϊόντων. Αυτή η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία είναι η ρίζα του κακού μαζί με την ανοχή της πολιτείας. Μάλλον οι αγρότες παίζουν τον ρόλο των κακομαθημένων παιδιών της ιστορίας.

Είναι οξύμωρο έως ειρωνικό να ταλαιπωρείς την κοινωνία, που σχεδόν πάντα αναγνωρίζει τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα σου, με ένα τρακτέρ στο πλάι σου 300000 χιλιάδων όταν ο μέσος Έλληνας για να συγκεντρώσει αυτό το ποσό πρέπει να εργαστεί πέντε ζωές….. τώρα αν είναι χρεωμένο ή υποθηκευμένο είναι άλλη συζήτηση.

Share.
Exit mobile version