Τρίτη, 23 Ιουλίου

– Δείτε το SMS που στέλνουν οι απατεώνες

Οι απατεώνες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη διακίνηση προϊόντων και δώρων για την Πρωτοχρονιά

Την αυξημένη διακίνηση προϊόντων και δώρων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών αλλά και των ΕΛΤΑ κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επιχειρούν να αξιοποιήσουν απατεώνες που στέλνουν παραπλανητικά SMS, τα οποία περιέχουν και ένα url για να πατήσουν τα υποψήφια θύματα.

Αποστολέας του SMS, που έχουν λάβει αρκετοί πολίτες τα τελευταία 24ωρα (ορισμένοι και περισσότερες από μια φορές), εμφανίζεται ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Το κείμενο ξεκινά με τη φράση «ελληνική ανάρτηση», ενώ στη συνέχεια το δόλωμα της απάτης συνεχίζει ως εξής: «Σημειώστε ότι δεν μπορούμε να σας παραδώσουμε το προϊόν λόγω λανθασμένης διεύθυνση παράδοσης».

Οι απατεώνες στη συνέχεια ζητούν από τα υποψήφια θύματά τους να πατήσουν έναν σύνδεσμο (url) «για να διορθώσετε αμέσως τις πληροφορίες».

Για να πείσουν, δε, τα θύματά τους οι απατεώνες υποστηρίζουν στη συνέχεια ότι «μόλις τα δεδομένα διορθωθούν, θα σας τα στείλουμε ξανά αμέσως» ενώ το απατηλό SMS καταλήγει ως εξής: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας εύχονται καλή μέρα».

Share.
Exit mobile version