Τρίτη, 23 Ιουλίου


Κώστας Ζαγναφέρης

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Ένας χρόνος χωρίς τον άρχοντα της αθλητικής δημοσιογραφίας. (Απεβίωσε 13/12/2022). Η πλέον ευγενική μορφή της τηλεόρασης που έμπαινε σπίτι κάθε βδομάδα.

Υπήρξε θρύλος (όχι Ολυμπιακός) μορφωμένος, γλωσσομαθής, ευγενής πολύ περισσότερο από τον μέσο Έλληνα, με Γαλλική φινέτσα, γνώστης του αντικειμένου, πράος και προ πάντων δάσκαλος.

Έγινε ” θεσμός”, τραγούδι, σημείο αναφοράς κάθε Κυριακής, τοποθετώντας τον αθλητισμό στον ιδεατό χώρο.

Με αφορμή τα σημερινά γεγονότα κάθε σύγκριση με τούς επί το πλείστον σε διατεταγμένη υπηρεσία δημοσιογράφους και ” δημοσιογράφους” προκαλεί θλίψη.

 


Γονείς της άτυχης 19χρονης

που έχασε τη ζωή της στον Ζυγό

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το τραγικό συμβάν, να συμβάλει, δίδοντας πληροφορίες στις αρχές που μπορεί να βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ικανή να οδηγήσει στην αλήθεια.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται δίπλα μας και προσφέρουν τη συμπαράσταση τους. Η αμέριστη υποστήριξή τους, αποτελεί πηγή δύναμης και παρηγοριάς, στις δύσκολες αυτές στιγμές για την οικογένεια μας.

Παράλληλα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το ιατρικό προσωπικό, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει αυτές τις κρίσιμες ώρες, για να βοηθήσει την κόρη μας.

Η πλήρης εμπιστοσύνη μας στην ελληνική αστυνομία και τις δικαστικές αρχές είναι αδιαπραγμάτευτη και βασιζόμαστε στις συντονισμένες τους προσπάθειες, ώστε όσοι είναι υπεύθυνοι για όσα άδικα υπέστη το παιδί μας, να κριθούν για τις πράξεις τους από τη δικαιοσύνη.


Νικόλαος Φωτιάδης

Αντγος ε.α.

Επίτιμος Υδκτής Δ’ΣΣ

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗ

Έφυγε προ ημερών από τη ζωή ένας εκλεκτός Αξιωματικός των Τεθωρακισμένων, ο Ευάγγελος Λιάμπας.

Ως πρωτοετής εύελπις τον είχα Λοχία στη Σχολή, αργότερα συνυπηρετήσαμε στην XXV ΤΘ Ταξιαρχία και στα γεγονότα στα Ίμια, Διοικητής XVI Μεραρχίας ο Βαγγέλης και Επιτελής στο Δ’ Σώμα εγώ με Σωματάρχη τον Στρατηγό Παραγιουδάκη, ζήσαμε δύσκολες ώρες.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, καλός συνάδελφος, δάσκαλός μας σε θέματα πειθαρχίας, τεχνικών γνώσεων αρμάτων και κυρίως δάσκαλος ήθους, ο Στρατηγός Λιάμπας έχαιρε ιδιαίτερης εκτιμήσεως από τους οπλίτες και τα στελέχη.

Στρατηγέ, θα σε θυμόμαστε, θα προσευχόμαστε στο Θεό να αναπαύσει την ψυχή σου εν σκηναίς δικαίων και να δίνει στην οικογένειά σου κουράγιο.


Βασίλης Παπαδόπουλος

Ιατρός Παθολόγος

Cockpit

Αμούστακος πιλότος σε cockpit μεταγωγικού

– φορτίο ζωής η τοκισμένη αμαρτία –

 

Ορίζοντας σε vertigo:

Ομίχλη πιο πυκνή

κι απ’ τη λαγνεία του χρόνου

να ηττηθεί

 

Τέρμα οι μηχανές,

φρένα καθηλωμένα!

Η αλήθεια μόνη, σκυμμένη,

ανάγκη βασανιστική

 

Ρίγος ψυχής αδημονεί το φως

αναμασώντας τις σκιές που ολόγυρα χορεύουν

 

Λύτρωση αποτρόπαια κβαντική:

Μοναδική διέξοδος η τέλεια καταιγίδα –

αμέσως πριν

την ένωση των πάντων

Share.
Exit mobile version