Τρίτη, 23 Ιουλίου

 


Χριστόδουλος Τοψίδης

Νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Ο “Αγρότης της χρονιάς” είναι ένας επιτυχημένος πολυετής θεσμός και κάθε διοργάνωση αποτελεί και μία εξαιρετική αφορμή συζήτησης και προβληματισμού για τον Πρωτογενή Τομέα, που στηρίζει δυναμικά την οικονομία της χώρας μας και πολύ περισσότερο της Περιφέρειας μας.

Στη φετινή διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη, είχα την τιμή να συμμετέχω ως ομιλητής και να υπογραμμίσω τη σημασία που έχει για την επικείμενη διοίκησή μας, ο πρωτογενής τομέας, αλλά κυρίως οι άνθρωποι που απασχολούνται σε αυτόν.

Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους ανθρώπους που τιμήθηκαν/διακρίθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης και επισημαίνω για άλλη μία φορά ότι στόχος μας είναι ο Πρωτογενής Τομέας να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο, οι άνθρωποι που απασχολούνται σε αυτόν να πολλαπλασιαστούν και φυσικά να αποκομίζουν οφέλη αντάξια του κόπου που καταβάλλουν.


Αλέξανδρος Κοντός

Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γενικός Διευθυντής ΣΕΚΕ Α.Ε.

Πρόεδρος Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής

Υπάρχει ανάγκη να υλοποιηθεί οργανωμένο σχέδιο για τον καπνό με τη βοήθεια της Περιφέρειας. Πρέπει γίνουν παρεμβάσεις στο επίπεδο των υποδομών προκειμένου να αυξηθεί το εισόδημα των μικροκαλλιεργητών. Στη Θράκη όπου είναι ισχυρός ο αγροτικός τομέας, μόνο το 50% των εκτάσεων είναι αρδεύσιμο, παρόλο που υπάρχουν δύο ποτάμια. Πρέπει να γίνουν αρδευτικά έργα στο Τυχερό και σε άλλες περιοχές του Έβρου και να προχωρήσει το φράγμα του Ιάσμου στη Ροδόπη. Από το 2017 η παραγωγή καπνού έχει μειωθεί στο μισό, παράδειγμα η Κατερίνη, όπου από 10 εκατ. κιλά, παράγονται πλέον 2,5 εκατ. κιλά. Με το μπόνους που έδωσε η ΣΕΚΕ – ο μεγαλύτερος αγοραστής ελληνικών καπνών- στους παραγωγούς, τη φετινή χρονιά κρατήθηκε η ποσότητα και βελτιώθηκε η ποιότητα του προϊόντος. Πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μείνουν οι νέοι αγρότες στο επάγγελμα καθώς, από τις 100.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ στη Θράκη, μόνο οι 8.500 χιλιάδες αφορούν καλλιεργητές κάτω των 45 ετών. Η μελέτη που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη μπορεί να αποτελέσει «οδικό άξονα» για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.

 

 


Κώστας Ζαγναφέρης

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Αν αυτό θεωρείται πρόοδος και αριστερά πρόταση συμπεριφοράς ίσως πρέπει να μετακομίσουμε σε άλλο πλανήτη. Οι άνθρωποι που επί 50 χρόνια ( μετά το 1974) είχαν πρότυπο τον Βελουχιώτη τους κοινωνικούς αγώνες και τους ” αγώνες ” της Αριστεράς και την ανατροπή του καπιταλισμού σήμερα συμπεριφέρονται όπως οι νεόπλουτοι μεσοαστοί των δεκαετιών 1960 – 70.

Η δεξαμενή αριστερών ιδεών και φαντασιώσεων έχει στερέψει. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Στο προσκήνιο ήρθαν αλλά προβλήματα που θέλουν επειγόντως προτάσεις και λύσεις. (ΡΥΠΑΝΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ) Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο. Πρόσημο ιδεολογικό έχει πλέον μόνο η διαχείριση της οικονομίας. Όπου η φιλελεύθερη επικράτηση είναι ισοπεδωτική χωρίς ίχνος ελπίδας αναθεώρησης.

Αντί ο κ.κ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ να προσπαθήσει να οικοδομήσει ένα προφίλ με το οποίο θα αναδεικνύει το βάρος της πολιτικής του επάρκειας ( αριστερής?) αναλίσκεται σε συμπεριφορές λάιφ στάιλ στα όρια της επιθεώρησης.

Άλλο σεβασμός και προστασία των ζώων και άλλο καραγκιοζλίκια.

Υ.Κ Μετά απορούν για τις 23 μονάδες “κατατραπακιά” του Κυριάκου…. μάλλον προς 30 πάει πάρα προς 15.


Στέλιος Μωραΐτης

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

………….”ΤΑΙΠΕΔ”…….

Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου… (Γνωστό ως Υπερταμείο)…. Το οποία δεν ανήκει στο Δημόσιο???, η στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα????, όπως αυτός…… ορίζεται σύμφωνα με τον Ν 4389/2016 ΦΕΚ 94 Α.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του Νόμο (Ν3986/2011)…. Το ΤΑΙΠΕΔ αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του, που του έχει ανατεθεί, ΣΥΜΦΩΝΑ,…. με τις ΔΙΕΘΝΕΊΣ ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙΣ???, (Μνημόνια).. της χώρας…. και τις προβλέψεις των Μεσοπρόθεσμων πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής…

Μετά το 3 μνημόνιο που ψηφίστηκε από 222 Β(ο)λευτές……, πολλών….. κομμάτων στην Βουλή…..

Η δημόσια περιουσία και τα δημόσια έσοδα, Δυστυχώς ελέγχονται απόλυτα από την Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων ΑΑΔΕ… Δηλαδή από τους Δανειστές….

Share.
Exit mobile version