Παρασκευή, 1 Μαρτίου


Μιχάλης Πουσπουρίκας

«Το DO I.T.», υπογράμμισε ο κ. Πουσπουρίκας, «αντιπροσωπεύει τη νέα, δυναμική πρωτοβουλία της Thinc, με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος είναι η εμπνευσμένη συνεργασία ανάμεσα στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και τον επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας στους νέους τα εφόδια για τη δημιουργία της δικής τους επιχειρηματικής πορείας».

 

 

 

 

 


Εμμανουήλ Φανουράκης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Ξάνθης

«Αψεγάδιαστος» ο δήμος Ξάνθης στην έκθεση του Εκλεκτικού Συνεδρίου 4/2023 που διενήργησε έλεγχο για τις απευθείας αναθέσεις. «Πριν λίγες μέρες μας ήρθε Έλεγχος από το Ελεγκτικό συνέδριο για τις απευθείας αναθέσεις. Στα 4,5 δις ανέρχονται οι απευθείας αναθέσεων σ’ όλη την Ελλάδα και πρώτα είναι τα νοσοκομεία και όχι οι ΟΤΑ. Ο δήμος μας ελέγχθηκε 4 φορές και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Η έκθεση δεν βρίσκει κανένα ψεγάδι στον δήμο Ξάνθης».

 

 

 


Μιχάλης Αμοιρίδης

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης

Η πρόνοια και ο σωστός σχεδιασμός αποδίδουν, η Θράκη αποφασίστηκε να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο και αυτό υλοποιείται με σαφές χρονοδιάγραμμα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγχαρητήρια και για αυτό το μεγάλο βήμα της έλευσης του πρώτου ελληνικού FSRU.

 

 

 

 

 


Κώστας Ζαγναφέρης

Μόνο για τους άνω των δεύτερων -ηντα. Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 70.Υπαρχουν ανταγωνιστικά δύο τηλεοπτικοί σταθμοί. ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ.

Από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου προετοιμάζουν και διαφημίζουν τα εορταστικά τηλεοπτικά προγράμματα για παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Πρωτόγνωρα πράγματα για την πρώιμη τηλεοπτική κοινωνία. Ανυπομονησία να δουν ζωντανά (?) τους αγαπημένος καλλιτέχνες. Η καλύτερη διέξοδος διασκέδασης στην επαρχία.

Παρουσιαστές συνήθως ο ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΑΣ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ.

Το σκηνικό αρχαϊκό με ζωγραφισμένες σκηνές από την γένεση η τον Άγιο Βασίλη πάνω σε κόντρα πλακέ πίσω από τον καλλιτέχνη. Η σκηνή σαν αυτές που λέγαμε τα ποιήματα στα σχολεία την εικοστή πέμπτη Μαρτίου. Ασπρόμαυρο φόντο, οι λεπτομέρειες χάνονταν ενώ ορχήστρα τις πρώτες χρονιές δεν υπήρχε.

Όλα τα τραγούδια σε πλέι μπακ, με ασυντόνιστους πολλές φορές τους καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα άρχιζε συνήθως με Τέρη Χρυσό, Δάκη και Ελπίδα ακολουθούσε Τζένη Βάνου, Κλειώ Δενάρδου και Γιάννης Βογιατζής.

Την κρίσιμη ώρα της κορύφωσης της τηλεθέασης άρχιζε παρέλαση…. Πετρόπουλος Γιάννης, Σταμάτης Κόκοτας, Γιάννης Καλατζής, Βίκυ Μοσχολιού, Μιχάλης Βιολάρης, Λευτέρης Μυτιληναίος, Πολύ Πάνου, Φίλιππος Νικολάου κλπ.

Έκλεινε με ημίωρο αφιέρωμα στην φίρμα της εποχής… Βοσκόπουλο εσείς, Νταλάρα εμείς…. και αντίστροφα την επόμενη χρονιά.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Τώρα εκτός από νοσταλγικά ήταν και καλύτερα εσείς θα το κρίνετε. Σίγουρα ήταν πιο αθώα.


Δημήτριος Ψεμματάς

Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης

Όλο και πιο ακριβά πληρώνουν το αγελαδινό γάλα οι Έλληνες καταναλωτές.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι οι παραγωγοί είναι οι μοναδικοί που δεν γεύονται το κέρδος από αυτό που παράγουν. Άλλοι κερδίζουν από την αύξηση της τιμής τόσο του γάλακτος όσο και της φέτας και σίγουρα αυτοί δεν είμαστε εμείς» σχολιάζει, για το θέμα, ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Δημήτριος Ψεμματάς.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, «η μέγιστη τιμή στην οποία φεύγει το αγελαδινό γάλα από τον παραγωγό είναι 50 λεπτά. Σε κάποιες περιπτώσεις, η τιμή παραγωγού μπορεί να είναι ακόμη και 40 λεπτά. Από εκεί και πέρα, χάνεται η «παρτίδα». Οι εταιρείες είναι αυτές που καθορίζουν τις τιμές καταναλωτή. Έτσι, το γάλα που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ μπορεί να φτάνει το 1,50 ευρώ, το 1,60 ευρώ, το 1,70 ευρώ ή ακόμη και το 1,80 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και με την τιμή της φέτας».

Share.
Exit mobile version