Τρίτη, 23 Ιουλίου

Παραβρέθηκε εκεί στις 25 και 26/11 προκειμένου να συμμετάσχει σε σεμινάρια χορών Θράκης

 

Ενθουσιασμένη επέστρεψε από την Λάρισα η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, που παραβρέθηκε εκεί στις 25 και 26/11/23 προκειμένου να συμμετάσχει σε σεμινάρια χορών Θράκης που δίδαξε ο χοροδιδάσκαλός του κ. Κυριάκος Αθανασιάδης και χορών Θεσσαλίας που δίδαξε ο χοροδιδάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων της Λάρισας, κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα μοναδικό, κεφάτο γλέντι στο Κτήμα Πισίνα της Λάρισας με τη θρακιώτικη ορχήστρα “Μπάντα Τέτοια” σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και η οποία πλαισίωσε το γλέντι.

Παράλληλα μέλη των Δ.Σ. και χορευτές μας παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τίτλο ” Μια λυγερή ακούστηκε” αφιερωμένη στα Δημοτικά τραγούδια του θρήνου της αδικοχαμένης, μια και η Παρασκευή 25/11 ήταν ημέρα δράσεων σχετικών με την ενδοοικογενειακή βία και τη βία κατά των γυναικών. Συγχαίρει το Λύκειον Ελληνίδων του Βόλου για την θεματολογία της παραπάνω παράστασης, για την επιλογή των τραγουδιών και των χορών, όπως συγχαίρει και τα μέλη του Δ.Σ. ,την Πρόεδρο του, κ. Μαρία Σπανού που την στήριξαν και όλους τους συντελεστές της, σκηνοθέτη, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς.

Την Κυριακή 26/11/23 η αποστολή απόλαυσε τη ζεστή φιλοξενία του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας στο πανέμορφο κτίριό του, γεύθηκε τοπικά εδέσματα από τον πλούσιο μπουφέ που παρέθεσε το Δ.Σ. του παραπάνω σωματείου, παρακολούθησε το σεμινάριο χορών Θεσσαλίας και επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην πλούσια σε ενδυμασίες Ιματιοθήκη του, που περιλαμβάνει πολλές αυθεντικές ενδυμασίες με τα κοσμήματά τους από όλη την Ελλάδα, άριστα διατηρημένες με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας, το Δ.Σ. του, την Πρόεδρό του κ.Βάσω Παπαγιάννη και τον χοροδιδάσκαλό του κ. Δημήτρη Τσιπλακούλη για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία των Λυκείων Ελληνίδων Ξάνθης και Βόλου, όπως και την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας κ. Βάσω Ζησοπούλου-Αθανασίου, που παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις.

Αυτές οι συναντήσεις δυναμώνουν τη Λυκειακή Οικογένεια, της δίνουν αξία και υπόσταση και μας γεμίζουν με αισθήματα υπερηφάνειας που αποτελούμε μέρος του Λυκειακού Θεσμού.

Share.
Exit mobile version