Τρίτη, 23 Ιουλίου


Στέλιος Μωραΐτης

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00 στο Επιμελητήριο Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ξάνθης κ. Ευστράτιου Κοντού, του Δημάρχου Αβδήρων κ. Γεώργιου Τσιτιρίδη, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Μύκης κ. Κιουρτ Αχμέτ και του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, για να καταγραφούν οι «πληγές» και τα τεράστια προβλήματα που μας έφεραν στην τελευταία θέση της Ευρώπης. Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός με απόλυτη συνεργασία και συνοχή, ώστε από την πρώτη ημέρα του χρόνου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου μας και να δρομολογηθούν στοχευμένες ενέργειες και λύσεις, ώστε ο τόπος μας να πάρει τη θέση που του αξίζει. Όλοι μαζί. Ένας για όλους και όλοι για όλους!


Μπαράν Μπουρχάν

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα πλαίσιο χωρικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης που θα συνδυάζει την εμπορική και τουριστική εκμετάλλευση, καθώς η επερχόμενη ολοκλήρωση του κάθετου άξονα «Ξάνθη-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, λόγω των εμπορικών και γενικότερων δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν, τόσο στην πόλη της Ξάνθης και σε ολόκληρη τη Θράκη όσο και στην ενδοχώρα της Βουλγαρίας. Η διασύνδεση επομένως του λιμένα “Πόρτο Λάγος” με τους κάθετους συνδετήριους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού προς τις Βαλκανικές χώρες είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη όλης της Α.Μ.Θ..

Κρίσιμες αλλά αναγκαίες παρεμβάσεις αποτελούν: Η εκβάθυνση της λιμενικής ζώνης και του διαύλου επικοινωνίας με το θαλάσσιο μέτωπο, η βελτίωση της πλευστότητας του λιμένα καθώς και οι υποστηρικτικές παρεμβάσεις της αλιευτικής δραστηριότητας. Δεν θα πρέπει να παραληφθεί και η στέγαση της ιχθυόσκαλας σύμφωνα με τους όρους δόμησης της χερσαίας ζώνης η οποία είναι συμβατή με το τοπίο και ενταγμένη στο οικιστικό περιβάλλον του τόπου. Η βελτίωση δε των υποδομών της τουριστικής δραστηριότητας με τη κατασκευή ράμπας μεγάλων σκαφών αναψυχής θα δώσει μια νέα πνοή στην περιοχή με πιθανή προσέλκυση τουριστών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους βελτιωτικές ενέργειες όπως η έγκριση μελέτης προμήθειας για τη χορήγηση μηχανημάτων όσον αφορά την κάλυψη αναγκών του Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων είναι σίγουρα επιθυμητές. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο σας δεν έχει απαντήσει για την αποδοχή ή την απόρριψη της εν λόγω έγκρισης προμήθειας.


Αναστάσιος Νικολαΐδης

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Ν. Δράμας

Οι κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό τύπο όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν ή να πάρουν απλώς νέα παράταση αλλά πρέπει να μονιμοποιηθούν υπηρετώντας τις αρχές της διαφάνειας των συναλλαγών, της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα (προκηρύξεων, διακηρύξεων κ.ά.), που ταυτόχρονα αποτελούν παράλληλα τεκμήριο διαφάνειας και ενημέρωσης της αγοράς και της κοινωνίας είναι το μοναδικό σταθερό έσοδο για το σύνολο των περιφερειακών εφημερίδων. Τονίζουμε ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι δημοσιεύσεις αυτές ιδίως όσον αφορούν έργα, προμήθειες, υπηρεσίες και γενικώς διάθεση δημοσίου χρήματος, γίνονται στον έντυπο τύπο χωρίς να τεθεί ζήτημα υποκατάστασής τους από άλλες μορφές ηλεκτρονικής ή άλλης δημοσίευσης. Σε περιοχές όπως η Δράμα και οι όμοροι νομοί αλλά και γενικά στην Επαρχία ο τοπικός τύπος αποτελεί τη μόνη έγκυρη πηγή ενημέρωσης για χιλιάδες συμπολίτες μας, και ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία.


Μανώλης Τσέπελης

Δήμαρχος Ξάνθης

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί ένα ακόμη μεγάλο έργο της διοίκησής μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Η ολοκλήρωσή του εγγυάται την αποφόρτιση του κυκλοφοριακού στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης μας και παράλληλα την αναβάθμιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης κυκλοφορίας, τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πολίτες».

 

 

 

 


Θανάσης Μουσόπουλος

Συγγραφέας

Τι να σου πω Πολυτεχνείο

του Θανάση Μουσόπουλου

Τι να σου πω Πολυτεχνείο,

άλλος εδώ άλλος εκεί,

ούτε την πύλη δεν θα βρίσκατε.

Τι να σου πω Πολυτεχνείο,

δεν έχει τάμπλετ και κινητό,

όλα ακίνητα και κρύα.

Τι να σου πω Πολυτεχνείο,

ευτυχώς ξέρω ανάγνωση και γραφή.

Διαβάζω βιβλία και κείμενα.

Γράφω κι εγώ την οργή και τον πόνο.

Τι να σου πω Πολυτεχνείο.

Αργά ή γρήγορα θα σου ‘ρθω,

για νέους αγώνες και παλμούς

ηλεκτρικούς …

Share.
Exit mobile version