Τρίτη, 23 Ιουλίου
  • Ένα ακόμη καιρικό φαινόμενο, απέδειξε περίτρανα πως η Ξάνθη θα έπρεπε να λέγεται πόλη των ειδικών και όχι πόλη των χιλίων χρωμάτων. Η ασχετοσύνη χτύπησε κόκκινο και όντως είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα

  • Αμέσως να ρίξουν την ευθύνη στον Δήμο Ξάνθης κάποιοι για την Γ. Κονδύλη, όπου κλαδί πλάτανου έπεσε στο παρμπρίζ διερχόμενου Λεωφορείου. Για τα γήπεδα της ΕΠΣ, όπου από τύχη καθαρά δεν είχαμε θύματα, ποιος φταίει κύριοι;;;

  • Τον καθαρισμό των φρεατίων των ομβρίων ζητούν οι Ξανθιώτες, όσο είναι καλός ο καιρός

  • Ζημιές στο οδόστρωμα της παραλιακής Αβδήρων – Μάνδρας προκάλεσε η Κακοκαιρία το Σάββατο

 


Ένα ακόμη καιρικό φαινόμενο, απέδειξε περίτρανα πως η Ξάνθη θα έπρεπε να λέγεται πόλη των ειδικών και όχι πόλη των χιλίων χρωμάτων. Η ασχετοσύνη χτύπησε κόκκινο και όντως είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα

  Είναι αλήθεια πως όλα αυτά τα χρόνια, κουράστηκα να ακούω από τον κόσμο πως οι Δημοσιογράφοι ή αυτοί που το παίζουν δημοσιογράφοι, γνωρίζουν τα πάντα.

Καταγράφοντας πάνω από 28 χρόνια την ειδησεογραφία σε Ξάνθη αλλά και ευρύτερη περιοχή, διαπίστωσα πως οι Ξανθιώτες έχουν ξεπεράσει σε επίπεδο κάθε καθηγητή πανεπιστημίου σε γνώσεις, αφού ένα καιρικό φαινόμενο που «χτύπησε» την Ξάνθη το Σάββατο, ανέδειξε και πάλι πως η πόλη μας έχει όλους τους ειδικούς του κόσμου…

Η ασχετοσύνη «χτύπησε κόκκινο», από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα και κάποιοι απλά εκφράζουν την άποψη πως τα πλατάνια στην Γ. Κονδύλη είναι άρρωστα και πως θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί με άλλου είδους δένδρα.

Είναι δυνατόν να μην έχεις ζήσει αυτό που συνέβη το Σάββατο το πρωί στην Ξάνθη και να εκφράζεις την άποψή σου χωρίς να είσαι διαβασμένος αλλά και γνωστής των πραγμάτων;;;

Το πλατάνι είναι ένα από τα δυνατότερα δένδρα μιας και όσο απλωμένα είναι τα κλαδιά του πάνω από τη γη, άλλο τόσο απλωμένη είναι και η ρίζα του, πράγμα που το κάνει ανθεκτικό σε ανέμους και καιρικά φαινόμενα.

Το να δέχεται χτύπημα ανεμοστρόβιλου η Ξάνθη είναι κάτι πρωτοφανές και σίγουρα κανένας δεν το περίμενε, μιας και όλοι οι επαγγελματίες μετεωρολόγοι αλλά και αυτοί που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το θέμα, μιλούσαν για χαλάζι και κανένας δεν είχε προβλέψει αυτό που έγινε.

Καλό θα είναι κάποιοι άσχετοι να ασχολούνται με την ειδικότητά τους και όχι με αυτά που δεν γνωρίζουν, γιατί το μοναδικό που καταφέρνουν να κάνουν, είναι το να πετούν κεραμίδες ή και τούβλα στον αέρα.

Fonitisxanthis.gr


Αμέσως να ρίξουν την ευθύνη στον Δήμο Ξάνθης κάποιοι για την Γ. Κονδύλη, όπου κλαδί πλάτανου έπεσε στο παρμπρίζ διερχόμενου Λεωφορείου. Για τα γήπεδα της ΕΠΣ, όπου από τύχη καθαρά δεν είχαμε θύματα, ποιος φταίει κύριοι;;;

Είπαμε για πολλά λάθη φέρει την ευθύνη η διοίκηση Τσέπελη στον Δήμο, όμως δεν μπορώ να βλέπω κάποιους να επιρρίπτουν ευθύνες στον Δήμο γιατί έπεσε κλαδί από πλάτανο σε παρμπρίζ λεωφορείου λόγω του ανεμοστρόβιλου και να μη λένε το παραμικρό για αυτό που συνέβη στα γήπεδα της ΕΠΣ, όπου από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Είπαμε αύτη η πόλη δεν πάει μπροστά λόγω μιζέριας και πολυξερότητας ορισμένων που τα γνωρίζουν όλα ενώ είναι εντελώς άσχετοι.

Μήπως μπορούν να μας ενημερώσουν αυτοί οι σχετοάσχετοι για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που καταστράφηκαν, για τα οχήματα που αναποδογύρισαν σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, για το κυπαρίσσι που έπεσε στην Πλατεία Ελευθερίας, για τις κολώνες της ΔΕΗ που ισοπεδώθηκαν από τον Ανεμοστρόβιλο ποιος φταίει;;;

Fonitisxanthis.gr


Τον καθαρισμό των φρεατίων των ομβρίων ζητούν οι Ξανθιώτες, όσο είναι καλός ο καιρός

Συχνές είναι οι αναφορές των Ξανθιωτών σχετικά με τον καθαρισμό των φρεατίων των ομβρίων στην πόλη μας και τις τελευταίες ημέρες οι αναφορές αυτές αυξάνονται, μιας και τα φυλλοβόλα καλλωπιστικά δέντρα σε κεντρικούς δρόμους ρίχνουν τα φύλλα τους με αποτέλεσμα κάποια από αυτά σε περίπτωση βροχής να φράξουν όσα φρεάτια δεν έχουν καθαριστεί από τα αρμόδια συνεργεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης αναφέρει ότι η αρμόδια υπηρεσία κάνει ότι μπορεί με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει, μιας και ο αριθμός των φρεατίων είναι αρκετά μεγάλος και δεν είναι εύκολο να καθαριστούν όλα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η αλήθεια είναι πως η πόλη άντεξε το Σάββατο με τα φαινόμενα που την έπληξαν όμως σίγουρα τίποτε δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι δεν θα ζήσουμε κάτι πιο έντονο από τα μέχρι τώρα.

Fonitisxanthis.gr


Ζημιές στο οδόστρωμα της παραλιακής Αβδήρων – Μάνδρας προκάλεσε η Κακοκαιρία το Σάββατο

Όπως γνωστοποιήσαμε από την ιστοσελίδα μας, η κακοκαιρία το Σάββατο χτύπησε και την παραλιακή ζώνη του Δήμου Αβδήρων, με αποτέλεσμα να πέσει ένα δέντρο στο ύψος των κατασκηνώσεων αλλά και να φαγωθεί μέρος του οδοστρώματος σε τρία σημεία ανάμεσα στο τελευταίο κομμάτι του παραλιακού δρόμου των Αβδήρων μέχρι την περιοχή όπου ξεκινούν τα πρώτα σπίτια στην παραλία της Μάνδρας.

Η θάλασσα όπως φαίνεται βγήκε έξω γεμίζοντας με άμμο το οδόστρωμα ενώ δημιούργησε νεροφαγιές και σίγουρα χρειάζεται άμεσα παρέμβαση και αποκατάσταση, ενώ κατά την άποψή μας, ο Δήμος Αβδήρων και ο Δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης, θα πρέπει κάποια στιγμή μαζί με τους συνεργάτες του, να δούνε και το θέμα δημιουργίας τοιχίου αντιστήριξης σε όποιο σημείο χρειάζεται.

Fonitisxanthis.gr

Share.
Exit mobile version