Τρίτη, 23 Ιουλίου


Κώστας Ζαγναφέρης

Εν τω μεταξύ τα ΑΦΜ των ελευθέρων επαγγελματιών είναι 737000 και ο πρόσθετος φόρος που ευελπιστεί να συγκεντρώσει η κυβέρνηση είναι μεταξύ 650 και 700 εκατομμυρίων. Μ Ο κάτω από 1000 ευρώ τον χρόνο. Όλες οι επαγγελματικές τάξεις των υπερήφανων μη προνομιούχων Ελλήνων, για να θυμηθούμε και τον ΑΝΤΡΕΑ, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις όταν και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει…. από τον εαυτό του ότι ο ενθυλακώμενος φόρος είναι δεκαπλάσιος.

Α ΣΤΑ “ΔΙΑΛΑ” που έλεγε κι ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΑΡΑΣ.

Υ.Γ.: Πρωί πρωί εμφανίστηκε στα κανάλια η Σαπφώ Νοταρά… κατά κόσμο Θεοδώρα Τζάκρη, να ωρύεται για την διάλυση του επιτελικού κράτους και την φτωχοποίηση των ελευθέρων επαγγελματιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η γραφικότητα σε όλο το μεγαλείο.


Δημήτρης Ψεμματάς

Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Ξάνθης

«Σίγουρα, δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Εάν, χρειαστεί θα φτάσουμε ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να δικαιωθούμε. Έχουν χαθεί πολλά χρήματα. Ας μας απαντήσουν πού χάθηκαν αυτά τα χρήματα; Και δεν μιλάμε για χρήματα των Ελλήνων πολιτών, αλλά για χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μειώσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στην ΚΑΠ που παρουσιάστηκε. Είναι εντελώς παράνομες. Περιμέναμε, βέβαια, μια μείωση αλλά όχι τόσο μεγάλη». Οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτσι κι αλλιώς, αδικούνται κατάφορα όσον αφορά τα ποσά της ενίσχυσης, αφού λαμβάνουν λιγότερα σε σχέση με τους κτηνοτρόφους της υπόλοιπης Ελλάδος. «Από τις πιο αδικημένες Περιφέρειες είναι η δική μας μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μας έχουν κατασπαράξει. Να σας αναφέρω, ενδεικτικά, ότι ένας κτηνοτρόφος στη Λάρισα με εκατό πρόβατα λαμβάνει ποσό ενίσχυσης 2.500 ευρώ, ενώ κτηνοτρόφος στη Ξάνθη με το ίδιο ζωικό κεφάλαιο λαμβάνει μόλις 900 ευρώ. Πρόκειται για μια τεράστια αδικία που προσπαθούν να δικαιολογήσουν λέγοντας ότι στην Ξάνθη έχουμε πυκνή βλάστηση για να βοσκήσουν τα ζωντανά, ενώ στη Λάρισα όχι. Μια εντελώς παράλογη δικαιολογία. Οι μειώσεις στην Περιφέρειά μας αγγίζουν το 50% με 60% με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο της περιοχή μας» όπως συμπληρώνει.


Μανώλης Τσέπελης

Δήμαρχος Ξάνθης

Τα φυσικά φαινόμενα είναι δυνατότερα από τον άνθρωπο. Εμείς ως Δήμος κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν όμως με τον ανεμοστρόβιλο δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Είναι αλήθεια πως αν αποφασίζαμε να κλαδέψουνε τα πλατάνια στην Γ. Κονδύλη περιορίζοντας το ύψος τους στα 8 μέτρα θα έβγαινε ο κόσμος και θα μας ασκούσε κριτική. Τα πλατάνια στη συγκεκριμένη οδό, κλαδεύτηκαν όσο έπρεπε όμως η δύναμη του ανεμοστρόβιλου ξήλωσε ακόμη και σκεπές σπιτιών αλλά και σιδηροκατασκευές. Το να μας κρίνουν κάποιοι χωρίς να γνωρίζουν το ιστορικό έως ένα σημείο είναι ανεκτό μιας και έχουμε δεχθεί κριτική άδικα πολλές φορές αλλά δεν απαντήσαμε. Είναι τεράστιο λάθος κάποιοι να κατηγορούν τον Δήμο γιατί έπληξε την πόλη ανεμοστρόβιλος και προκάλεσε καταστροφές. Θα πρέπει να μάθουν ορισμένοι πως με την δύναμη των φαινομένων δεν μπορεί να τα βάλει ο άνθρωπος και είναι αδικία μεγάλη το να μας κατηγορούν για κωλυσιεργία ή αδιαφορία. Δεν θα ξεχάσω πως την πρώτη φορά που μισθώσαμε καλαθοφόρο για να φτάσουμε σε μεγάλο ύψος ώστε να κλαδέψουμε τα πλατάνια στην Γ. Κονδύλη, βγήκαν και τότε να μας φάνε γιατί καταστρέφαμε τα πλατάνια όπως έλεγαν, αλλά και γιατί φέραμε καλαθοφόρο μισθωμένο, γιατί τα καλαθοφόρα του Δήμου δεν έφταναν σε αυτό το ύψος.

Share.
Exit mobile version