Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου


Ιπποκράτης Καμαρίδης

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ξάνθης

«Σήμερα παρουσιάζουμε την δουλειά τεσσάρων χρόνων. Χρόνων που ο Ξανθιώτης ήθελε από εμάς να καλυτερεύσουμε κομμάτια της καθημερινής του ζωής. Ακούγεται έξω ότι «η ΔΕΥΑΞ έκανε έργα, ο Δήμος δεν έκανε ή ο ένας έκανε το ‘’Α’’ και ο άλλος το ‘’Β’’». Θέλω λοιπόν από την αρχή να θέσω τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση. Ο Δήμος είναι ενιαίος. Όποιο έργο έχει κάνει η ΔΕΥΑΞ είναι έργο του Δήμου, γιατί όλα τα έργα και όλες οι κινήσεις που έγιναν εδώ, έγιναν κατόπιν συνεννόησης και κατόπιν ενίσχυσης και υποστήριξης του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη. Η συνεργασία μας υπήρξε άριστη. Ζητούσαμε τις συμβουλές του λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας του στον χώρο και αυτή η συνεργασία – με την δική του καθοδήγηση – έφερε τα αποτελέσματα τα οποία σήμερα παρουσιάζουμε. Θεωρώ ότι για τα τέσσερα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ, έχουμε κάνει παραπάνω πράγματα από ό,τι θα μπορούσαμε, διότι έχουμε να υπολογίσουμε και τα 2-2,5 χρόνια του «φρένου» που λέγονταν «covid», το οποίο ταλαιπώρησε όλο τον κόσμο και κατ’ επέκταση και εμάς. Διότι για να πάρεις μια υπογραφή από έναν υπάλληλο ενός υπουργείου, έπρεπε να τρέχεις 2-3 μήνες. Άρα η καθυστέρηση ήταν αντικειμενική. Καταφέραμε όμως και τελειώσαμε τα έργα που είχαμε βάλει σαν στόχο» Σε κλίμα ενότητας, και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εμπορικού φεστιβάλ (Έκθεσης) του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με συνδιοργανωτή το Δήμο Ξάνθης. Σε κλίμα ενότητας, και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εμπορικού φεστιβάλ (Έκθεσης) του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με συνδιοργανωτή το Δήμο Ξάνθης.


Στέλιος Μωραΐτης

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

Σε κλίμα ενότητας, και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εμπορικού φεστιβάλ (Έκθεσης) του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με συνδιοργανωτή το Δήμο Ξάνθης. Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς για πρώτη φορά γίνεται στο Κέντρο της πόλης μας. Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο, κ Μανώλη Τσέπελη, τους αντιδημάρχους το πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού, τους εργαζόμενους, για την παραχώρηση του χώρου, την οικονομική, τεχνική συμβολή, καθώς την άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ θερμά, τους “χρυσούς χορηγούς”. Ευχαριστώ όλους και ξεχωριστά την κάθε μια επιχείρηση που συμμετέχουν, τους συναδέλφους του ΔΣ και τους εργαζόμενους του ΕΒΕ. Τέλος ευχάριστων όλους τους υποψηφίους, επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και τους υποψηφίους, περιφερειακούς, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για την παρουσία τους στη γιορτή των εγκαινίων του Εμπορικού μας Φεστιβάλ, τους εύχομαι καλή δύναμη και καλή, επιτυχία στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ευχαριστώ θερμά τους Χιλιάδες επισκέπτες που μας επισκέφτηκαν!!! Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί από ώρα 18,30′ έως 23,00′.


Βασίλης Παπαδόπουλος

Ιατρός

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης

Συνδυασμός ‘’Μπροστά’’

Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης σφύζει από ζωή και κίνηση, οφειλόμενη όχι μόνο στους πολυάριθμους επισκέπτες της, αλλά και στους μόνιμους κατοίκους της.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της, είναι τα σοκάκια της, τα οποία παραδοσιακά φέρουν επίστρωση από κυβόλιθους. Επιπρόσθετα των στενών, μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες στις παρυφές της Παλιάς Πόλης, που εξυπηρετούν ευρύτερο κυκλοφοριακό φόρτο σε καθημερινή βάση, φέρουν και αυτές επίστρωση από κυβόλιθους. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δυστυχώς δεν έχει συντελεστεί καμία συστηματική και ουσιαστική συντήρηση των οδών που έχουν επιστρωθεί με κυβόλιθους. Η παράλειψη αυτή περιλαμβάνει ακόμη και δρόμους που φιλοξενούν αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων οχημάτων, όπως απορριμματοφόρα, φορτηγά κ.λ.π., με βασικά παραδείγματα τις οδούς Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Βενιζέλου και Λευκού Πύργου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκτεταμένων φθορών που έχουν προκύψει ως συνέπεια της πιο πάνω παράλειψης συντήρησης είναι α) η καθίζηση του οδοστρώματος της οδού Βενιζέλου (κυρίως στη δεξιά πλευρά του κατά τη φορά της κίνησης των οχημάτων και ιδιαίτερα στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ανθ. Μιλτιάδη Γεωργίου), της οδού Βασ. Σοφίας (κυρίως στο ύψος της Πλατείας Αντίκα και της διασταύρωσης με την οδό Ύδρας) και της οδού Αισχύλου (όπισθεν της Μητρόπολης) καθώς και β) οι σε πολλά σημεία προεξέχοντες κυβόλιθοι, κυρίως στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου και στην οδό Βενιζέλου. Το αποτέλεσμα της παράλειψης συντήρησης είναι οι αυξημένες φθορές στα οχήματα όσων δημοτών και επισκεπτών είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν συχνά τις παραπάνω οδούς, αλλά και ο κίνδυνος ατυχημάτων που ελλοχεύει σε όσους κινούνται πεζοί, ιδιαίτερα στα σημεία όπου το πεζοδρόμιο είναι ανεπαρκούς πλάτους ή φέρει εμπόδια (π.χ. οδός Βενιζέλου).

Share.
Exit mobile version