Παρασκευή, 1 Μαρτίου

– Ένα ακόμη πλήγμα για τον αγροτικό κόσμο του νομού

– Οι υψηλές θερμοκρασίες κατέστρεψαν καλλιέργειες που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της συγκομιδής

 

 

Κώστας Δαλάτσης:

«Είδαμε τον κόπο μας να πηγαίνει χαμένος. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από τους αγρότες της περιοχής. Βέβαια, ο ΕΛΓΑ θα κάνει τις εκτιμήσεις του, όπως κάνει πάντα και όπου χρειαστεί. Γνωρίζετε, όμως, πολύ καλά ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είναι ελάχιστες σε σχέση με το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής…»

 

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

 

Οι καύσωνες που, ήδη, αυξάνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής αποτελούν ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα για τους Έλληνες αγρότες. Αναλυτικότερα, λόγω παρατεταμένου καύσωνα και ακραίων καιρικών συνθηκών προκλήθηκαν ζημιές στη φυτική παραγωγή και του δικού μας νομού.

Πιο συγκεκριμένα, αγροτικές καλλιέργειες που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της συγκομιδής, όπως το καρπούζι, το πεπόνι, η τομάτα (βιομηχανική και επιτραπέζια), η μελιτζάνα, η πιπεριά και γενικά οπωροκηπευτικά ή στη φάση της καρποφορίας, όπως η ελιά, εκτέθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οδηγώντας σε απόγνωση τους παραγωγούς και της δικής μας περιοχής.

 

 

 

 

 

Fonitisxanthis.gr
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας μας, που μπορείτε να την βρείτε στα περίπτερα ή να εγγραφείτε συνδρομητές.

Share.
Exit mobile version