Πέμπτη, 23 Μαρτίου

– Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, την οποία στήριξε από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Χαράλαμπος Ευστρατίου:

«Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Ξάνθης που θα μπορούσαν να συνδράμουν με τις προτάσεις τους στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τα ζητήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο μας, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που υπάρχουν και λειτουργώντας με σεβασμό προς το προσωπικό και τους ασθενείς»

 

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

 

Σύσκεψη φορέων της περιοχής έχει αποφασιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με πρωτοβουλία του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου και δη του προέδρου του, κυρίου Ιωάννη Σπανόπουλου.

Στην πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε, αμέσως, θετικά ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κύριος Χαράλαμπος Ευστρατίου, ο οποίος έχει εκφράσει, κι άλλη φορά, αιτήματα για τον τομέα της υγείας στην Ξάνθη, όπως κίνητρα που θα εξασφαλίσουν την έλευση αλλά και την παραμονή ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της πόλης μας.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, σχετικά με την επικείμενη σύσκεψη, «η ιδέα τέθηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριο Ι. Σπανόπουλο, στο πλαίσιο συζήτησης που είχαμε σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Όπως με ενημέρωσε ο τελευταίος υπάρχει σοβαρό ζήτημα όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία ζωτικών δομών του, όπως είναι η παθολογική κλινική που αποτελεί και τον κορμό του νοσοκομείου. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Ξάνθης που θα μπορούσαν να συνδράμουν με τις προτάσεις τους στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τα ζητήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο μας, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που υπάρχουν και λειτουργώντας με σεβασμό προς το προσωπικό και τους ασθενείς».

Παρακάτω ακολουθούν, μερικά από τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, όπως έχουν εκφραστεί πριν λίγους μήνες, στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας.

Μαζικές προσλήψεις, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Μόνιμων Γιατρών καθώς και όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για τη στελέχωση του Νοσοκομείου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και των ΠΕΔΥ Ξάνθης. Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας. «Καμία απόλυση» Επικουρικού Προσωπικού, Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μοριοδότηση. Τροποποίηση του ήδη υπάρχοντος απαρχαιωμένου Οργανισμού του Νοσοκομείου Ξάνθης, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του Νομού μας. Λήψη Οικονομικών, Διοικητικών και Θεσμικών κινήτρων για την προσέλευση και παραμονή ιατρών στο νοσοκομείο της Ξάνθης, σύμφωνα και με τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και των Συνδικαλιστικών φορέων των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Επαναλειτουργία της ΜΕΘ, με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ του Νομού, με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις υπάρχουσες ανάγκες των πολιτών. Στελέχωση των ΠΕΔΥ, με το αναγκαίο προσωπικο όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας τους. Άμεση στελέχωση της ΤΟΜΥ, με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες της Ξάνθης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η διεξαγωγή της σύσκεψης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα μέχρι την Τετάρτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Ξάνθης.

 

Fonitisxanthis.gr

Share.
Exit mobile version