Παρασκευή, 29 Μαρτίου

 

  Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στέλνει τις θερμότερες ευχές του για καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους.

  Παράλληλα εκφράζει την αγωνία των γονιών της περιοχής μας που σε συνθήκες έντονης εποχιακής γρίπης, Covid, RSV και άλλων κοινών αναπνευστικών ιών, υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων για τα παιδιά μας και καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων σε όλη την ΑΜΘ.

  Τα αιτήματά μας παραμένουν πραγματικά επίκαιρα και αναγκαία:

  • Για αραίωση των σχολικών τμημάτων
  • Για νοσηλευτή σε κάθε σχολική μονάδα
  • Για επαρκή προσωπικό καθαριότητας
  • Για εξασφάλιση ειδικής άδειας στους γονείς των παιδιών που νοσούν
  • Για χορήγηση δωρεάν τεστ Γρίπης-Covid σε όλους τους μαθητές

  Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας (που ναι μεν αναγνωρίζει την έξαρση της γρίπης και με εγκύκλιο δικαιολογεί την απουσία μαθητών από την εκπαίδευση) μαζί με το Υπουργείο Υγείας ΑΜΕΣΑ να αντιμετωπίσουν συνολικά το ζήτημα της υγείας των μαθητών.

  Απαιτούμε τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε όσα παιδιά τα χρειάζονται, καμία ανατίμηση στις τιμές των φαρμάκων, στελέχωση των παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της περιοχής μας με όλο το αναγκαίο προσωπικό, δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης, ώστε να μην ζήσει κανένας γονιός την τραγική διακομιδή του παιδιού του από το ένα νοσοκομείο στο άλλο λόγω πληρότητας των ελάχιστων κλινών ΜΕΘ Παίδων στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

  Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων, τους Συλλόγους γονέων να διεκδικήσουν στις πόλεις τους μέτρα στήριξης της υγείας των παιδιών μας!

Share.
Exit mobile version