Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου

«Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα! Τα στελέχη μας των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε εξαιρετικό βαθμό εγρήγορσης με μοναδικά υψηλή αίσθηση καθήκοντος και αφοσίωσης στην αποστολή τους».

Αυτό ήταν το μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών Νίκου Χαρδαλιά σε μία ακόμη επίσκεψή του στον Έβρο και συγκεκριμένα στις περιοχές ευθύνης των XII και XVI Μηχανοκίνητων Μεραρχιών Πεζικού.

Συνοδευόμενος από τους διοικητές της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, ο υφυπουργός κινήθηκε κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στις περιοχές ευθύνης των XII και XVI Μηχανοκίνητων Μεραρχιών Πεζικού και επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς «Κήπων», «126», «Διλόφου», «Γέφυρας Πυθίου» και το Παρατηρητήριο «Πράσινη Πόρτα» όπου επιθεώρησε το αποτρεπτικό εμπόδιο και το νέο έργο ηλεκτροδότησης.

Στο Στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο ενημερώθηκε για τις τρέχουσες επιχειρησιακές δραστηριότητες του Σχηματισμού, ενώ στην έδρα του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας πληροφορήθηκε σχετικά με τις ενέργειες, τις διαδικασίες και τα μέσα επιτήρησης των συνόρων μας.

«Το μήνυμα που στέλνουν οι άγρυπνοι φρουροί της πατρίδας μας, οι άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μας, από τα χερσαία σύνορά μας προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ενιαίο, ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο: Semper Parati, τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα, η Ελλάδα μας είναι ισχυρή» μετέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Share.
Exit mobile version