Παρασκευή, 29 Μαρτίου

 

Η πρώτη εντύπωση σε μια γνωριμία, είτε επαγγελματική είτε φιλική ή ερωτική είναι αρκετά σημαντική για την εξέλιξή της, γιατί συνήθως μας επηρεάζει πολύ και δύσκολα αλλάζει στη συνέχεια – ειδικά αν δεν υπάρχει ευκαιρία να επαναληφθεί σύντομα η συνάντηση.

Πάντα υπάρχουν τρόποι, όμως, να κάνετε την καλύτερη πρώτη εντύπωση. Σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτούς:

Κοιμηθείτε καλά. Έτσι θα φαίνεστε ξεκούραστοι και με καλύτερη διάθεση που θα αντανακλάται στο πρόσωπό σας αλλά και στον τρόπο που μιλάτε.
Προσοχή στα… φρύδια σας. Τα φρύδια είναι εξίσου σημαντικά με τα μάτια όταν θέλετε να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση, καθώς αποτελούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ο τρόπος που τα κινείτε λοιπόν παίζει ρόλο, π.χ. διαφορετικά θα σας δει κάποιος αν είστε συνοφρυωμένοι, αλλά σημαντικό είναι και το σχήμα που θα τους δώσετε π.χ. το σχήμα των φρυδιών μπορεί να κάνει αυστηρό το πρόσωπό σας.

Φορέστε άνετα ρούχα. Σε κάθε περίσταση είναι σημαντικό να φοράμε τα κατάλληλα ρούχα, ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι να φοράμε άνετα ρούχα που δεν θα μας κάνουν να νιώθουμε άβολα.
Χαμογελάστε. Ένα χαμόγελο που θα φωτίσει το πρόσωπό σας και θα προδιαθέτει θετικά αυτόν που έχετε απέναντί σας είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

Μην βιάζετε βιαστικά συμπεράσματα. Μπορεί η πρώτη εντύπωση να είναι σημαντική, όμως καλό είναι να μην βγάζετε πολύ βιαστικά συμπεράσματα από την εμφάνιση του άλλου. Αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε αποθαρρυμένοι, ψυχροί ή απόμακροι και να βάλει «τρικλοποδιά» στη γνωριμία σας.

Share.
Exit mobile version