Πέμπτη, 13 Ιουνίου

 

Ακόμη μία αρνητική πρωτιά καταγράφει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που σύμφωνα με την Eurostat βρέθηκε το 2021 ανάμεσα στις 3 Περιφέρειες της Ευρώπης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους 15-29 ετών!

Πιο συγκεκριμένα, στην ΑΜΘ το 45,1% των νέων (15-29 ετών) δηλαδή περίπου 1 στους 2 ήταν άνεργος την περσινή χρονιά και φυσικά η κατάσταση αυτή είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική και η ευθύνη έχει ταυτότητα και ονοματεπώνυμο.

Φυσικά την κύρια ευθύνη για την κατρακύλα της Περιφέρειας μας φέρει ο Χρήστος Μέτιος και η Διοίκηση της οποίας ηγείται μόνο κατ’ ευφημισμόν. Διότι, αν όντως ασκούσε Διοίκηση θα ακούγαμε τη φωνή του στα πεδία των διεκδικήσεων, της προσέλκυσης επενδύσεων, της αύξησης του τουριστικού ρεύματος.

Όμως, αντί να δράσει σε όλα αυτά τα πεδία και σε πολλά περισσότερα προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και δη σε νέους ανθρώπους ώστε αυτοί να μην οδηγηθούν στο δρόμο της μετανάστευσης, αυτός επιλέγει να κρύβεται πίσω από το γραφείο του, προσποιούμενος ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Ας ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ λοιπόν – αν έχει το θάρρος- σε όλους και όλες τους/τις πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ που βλέπουν τα παιδιά τους να φεύγουν σε άλλες πόλεις ή και σε άλλες χώρες: ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ;

Ας ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε όλα αυτά τα παιδιά, που με μια βαλίτσα στο χέρι αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση: ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ;

  Η απάντηση είναι: ΤΙΠΟΤΑ. Και γιατί δεν θέλει, αλλά και γιατί δεν μπορεί. Γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να πληρώσει την αδράνεια και την ανικανότητα του, με το ανάλογο τίμημα: το εισιτήριο για να πάει στο σπίτι του!

Share.
Exit mobile version