Πέμπτη, 28 Μαρτίου


Ένα γεγονός της ζωής που διαδραματίζεται στα παρασκήνια τις περισσότερες φορές για ευνόητους λόγους… και ίσως όχι ευνόητους λόγους.
Το θέμα της έκτρωσης στον δημόσιο λόγο έχει πολωθεί, όπως πολλά άλλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία στην οποία ζούμε όλοι μαζί.
Το σοβαρό αυτό θέμα έχει δημιουργήσει στρατόπεδα διαφορετικών απόψεων, διαφορετικών ιδεολογιών, της πολιτικής, του κλήρου και όλης της κοινωνίας των ανθρώπων.
Νομίζω όμως ότι αυτό το πολύ σοβαρό θέμα αφορά μόνο την γυναίκα την ίδια, τον ψυχισμό της, τον τρόπο σκέψης της, το περιβάλλον στο οποίο ζει, αυτή έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και όχι όλοι οι υπόλοιποι που στην ουσία δεν ανήκουν στο περιβάλλον της κοπέλας, απλά εκφράζουν απόψεις σύμφωνα με τα δικά τους θέλω, τη δική τους ιδεολογία και τη δική τους εσωτερική πεποίθηση.
Πολλοί άνθρωποι είναι κατά των αγέννητων παιδιών!! Θα κάνουν τα πάντα για τα αγέννητα παιδιά.
Πολλές κοπέλες όμως είναι ολομόναχες να αντιμετωπίσουν αυτή τη δυσκολία και κάποιες άλλες ίσως σε ένα άθλιο οικογενειακό περιβάλλον, υπάρχουν άλλες κοπέλες με περίεργο τρόπο αντίληψης της κατάστασης αυτής και διαφορετικής νοημοσύνης… υπάρχουν κοπέλες που απλά συνέβη χωρίς να το φανταστούν καν και άλλες πολλές περιπτώσεις… με ένα κράτος ανάλγητο και ιδιοτελή που ούτε κίνητρα δίνει, ούτε άγρυπνο είναι σε τέτοια σοβαρά θέματα, και δεν είναι μόνο το κράτος, υπεύθυνοι είναι και οι ταγοί του κλήρου και επίσης η υπέροχα υποκριτική και λάθος δομημένη κοινωνία που ζούμε να σε δείχνει με το δάχτυλο.
Πολλοί θα κάνουν τα πάντα για τα αγέννητα παιδιά!! Αλλά μόλις γεννηθούν κάποια από αυτά τα παιδιά, σε ένα περιβάλλον απρόσιτο, φτωχό, δεν τους αφορά, δεν τους νοιάζει να ακούσουν, να μάθουν, για τη φροντίδα αυτού του παιδιού, δεν τους νοιάζει η εκπαίδευση, η πρόνοια, η επιβίωση του παιδιού και της κοπέλας που θα το φέρει στον κόσμο και θα είναι μαζί του.
Και δεν νομίζω ότι όλες οι κοπέλες που έχουν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι παντρεμένες μέσα σε μια ευτυχισμένη οικογένεια ή σε μια σχέση αγάπης που θα οδηγηθεί εκεί.
Και το χειρότερο από όλα αυτά!!! Ένα παιδί να μεγαλώνει με άσχημα βιώματα, που εάν τα ξεφορτώσει στον εαυτό του και δεν δραπετεύσει, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.
Νομίζω είμαστε χορτασμένοι πλέον, από οίκτο και από μεγάλα λόγια, από όλες τις εξουσίες, με τα προβλήματα να συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται σαν ένα άσχημο ρεφραίν τραγουδιού, όποια και εάν είναι αυτά.
Υπάρχει και μια ωραία παραβολή: πολλοί άντρες είναι κατά της άμβλωσης!! Μέχρι να μάθουν ότι ο 25χρονος κανακάρης τους άφησε έγκυο μια 40 άρα!! Τότε!! Την παίρνουν στα τηλέφωνα και την ικετεύουν να το ρίξει, υποσχόμενοι ότι θα την πάνε στον καλύτερο γιατρό και θα καλύψουν όλα τα έξοδα και όχι μόνο.
Κι όμως αληθινές ιστορίες μιας κοινωνίας που φοράει και θα συνεχίσει να φοράει μάσκες!!

Share.
Exit mobile version