Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου

 

Μια όμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με την εταιρεία Nokaka προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους να περάσουν λίγες ώρες χαράς και δημιουργίας -ένα όμορφο πρωινό ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και τη Φιλοζωία.

Οι μικροί πήραν τις μπογιές, ζωγράφισαν, χρωμάτισαν και διασκέδασαν, υπό τους ήχους της μουσικής και στη συνέχεια, είδαν τα έργα τους να ανεμίζουν στον χώρο της εκδήλωση, σε μια ιδιότυπη έκθεση που στήθηκε αυθόρμητα…

Σε δεύτερο χρόνο, αυτές οι δημιουργίες, με τα ονόματα των μικρών ζωγράφων μας, θα αποδοθούν σε ανθεκτικό υλικό και θα κοσμήσουν διάφορα σημεία της πόλης!

Όμως και οι μεγάλοι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές συζητώντας με τα παιδιά τους για τη σημασία που έχει στη ζωή μας η προστασία του περιβάλλοντος και η φροντίδα των δεσποζόμενων, αλλά και των αδέσποτων ζώων.

Γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια δωρίστηκαν σε όλους, μοιράστηκαν λιχουδιές αλλά και αρκετή γνώση: για το πώς μπορούμε ανέπαφα και οικολογικά να καθαρίζουμε αυτά… που αφήνουν στη βόλτα οι δίποδοι φίλοι μας, με τις έξυπνες -ελληνικής πατέντας- συσκευασίες NoKaka, που ο Δήμος Ξάνθης έχει τοποθετήσει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο σε 15 σημεία στην πόλη και τους οικισμούς, αλλά και πληροφορίες για τη στείρωση και το τσιπάρισμα των τετράποδων φίλων μας, καθώς και τη φροντίδα για τα αδεσποτάκια…

Ταΐστρες και ποτίστρες σε λίγο καιρό θα κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη μας, καθώς ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει απαρέγκλιτα την προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ορθής πρακτικής για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, ένα καθαρό, σύγχρονο, αστικό περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τις εκπροσώπους της εταιρείας για την άρτια διοργάνωση, αλλά κυρίως, τους γονείς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης του Δήμου.

Στη συνέχεια, είχε τη χαρά να ζωγραφίσει μαζί με τους μικρούς συνδημότες μας. «Αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, που είναι μέρος της καθημερινότητάς μας -της ίδιας της ζωής μας. Στοχεύουμε σε ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας, σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής -και προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίζουμε την προσπάθεια», υπογράμμισε.

Share.
Exit mobile version