Δευτέρα, 15 Ιουλίου

Η εξομολογητική επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων, έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει και να αλλάξει πολλά πράγματα και καταστάσεις προς το καλύτερο για τους δύο ανθρώπους που συμμετέχουν.

Έχει σημασία να μοιραζόμαστε τις ιστορίες της ζωής μας! Τις σκέψεις μας! Τις ανησυχίες μας! Με τους σωστούς ανθρώπους όμως.

Οι συζητήσεις με τους σωστούς ανθρώπους είναι σαν αγκαλιές που μπορούν να διορθώσουν σε ένα σημαντικό μέρος και να αλλάξουν πολλά πράγματα που μας απασχολούν.

Ακόμη και στην προσωπική μας σχέση, ο άλλος είναι ο καθρέφτης στην ζωή μας, που έχει την δυνατότητα να βγάλει την καλύτερη ή την χειρότερη εκδοχή του εαυτού μας και αντίστροφα.

Απλά!! Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να επιλέξουμε σωστά, ώριμα και προσεκτικά.

Το ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ !!! Όπως και να το κάνουμε, από όποια πλευρά και να το δούμε, και για την προσωπική σχέση που έχουν δύο άνθρωποι, και για την απλή επικοινωνία, και ανταλλαγή απόψεων, που επίσης μπορούν να έχουν σαν δύο γνωστοί ή φίλοι.

Και η σχέση, και η φιλία, και στην μια περίπτωση, και στην άλλη, μαζί με την εξομολογητική επικοινωνία αυτών των δύο ανθρώπων παράλληλα, είναι μια πολύ σημαντική θεραπευτική ιδιότητα και μια πολύ σημαντική ανάγκη, να έχουν αξία οι άνθρωποι, ως άνθρωποι, προς τον εσωτερικό τους κόσμο και ως προς τον εξωτερικό τους κόσμο.

Νομίζω!! Εάν ενισχύσουμε αυτήν την δυνατότητα και στις δύο περιπτώσεις, ίσως όλο αυτό να μας αποφέρει μια καλύτερη πληρότητα της ζωής σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό.

Το μαζί είναι ευτυχία!! Είναι λύτρωση!! Όπως και να το κάνουμε.

Share.
Exit mobile version