Κυριακή, 2 Οκτωβρίου
  • Η ασχήμια της Ξάνθης και των Ξανθιωτών σε μια φωτογραφία… Δυστυχώς είμαστε άξιοι της κατάντιας μας. Όχι δεν φταίει ο Δήμος, και κανένας Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος που δεν μαζέψανε τα σκουπίδια, αλλά φταίνε γιατί δεν βάζουν πρόστιμα

  • Δεν μας φτάνει η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης την ώρα που δεν μας περισσεύει ένα ευρώ από τις υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα, έχουμε και την Εγνατία Οδό να συνεχίζει να γεμίζει με διόδια

  • Μποτιλιάρισμα εχθές στις 12 το μεσημέρι στην Τσιμισκή, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι, πάρκαραν όπου γούσταραν και εμπόδιζαν τη διέλευση του απορριμματοφόρου

 


Η ασχήμια της Ξάνθης και των Ξανθιωτών σε μια φωτογραφία… Δυστυχώς είμαστε άξιοι της κατάντιας μας. Όχι δεν φταίει ο Δήμος, και κανένας Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος που δεν μαζέψανε τα σκουπίδια, αλλά φταίνε γιατί δεν βάζουν πρόστιμα

  Τρίτη βράδυ με ανοιχτά καταστήματα στην αγορά της Ξάνθης μέχρι τις 9, και κάπου στις 8 το απόγευμα μια βόλτα στο κέντρο βρε αδερφέ έτσι για να ξεσκάσεις από την πίεση της ημέρας. Έλα όμως που όσο και να θέλεις να αγιάσεις δεν σε αφήνουν ορισμένοι. Δε σε αφήνουν γιατί πολύ απλά έχουν μάθει να λειτουργούν ως υπάνθρωποι, ως κάτοικοι τριτοκοσμικής χώρας που ήρθαν εδώ για να καταστρέψουν την πόλη σου.

Ναι, μιλάω για επαγγελματίες της πόλης, όχι όλους φυσικά, οι οποίοι αδιαφορώντας για την απλή λογική, κατάφεραν να μετατρέψουν για ακόμα μια φορά το κεντρικότερο σημείο της πόλης μας σε σκουπιδότοπο.

Και αυτό γιατί δεν θέλουν να διπλώσουν τις κούτες από τα εμπορεύματά τους και τις εναποθέτουν επάνω στο πεζοδρόμιο δίπλα από τους κάδους. Δυστυχώς βέβαια το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς και αυτό γιατί πολύ απλά δεν πάει ένας άνθρωπος της καθαριότητας, με εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου, να πάρει τα ονόματα που αναφέρουν επάνω οι κούτες και να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα έτσι για να στρώσει η πέτσα ορισμένων.

Η κατάντια της κατάντιας στο κέντρο της πόλης και κατά τα άλλα, ο σχολιασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάποιους οι οποίοι συμβάλουν σε αυτήν την απαράδεκτη εικόνα πάει σύννεφο.

Fonitisxanthis.gr


Δεν μας φτάνει η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης την ώρα που δεν μας περισσεύει ένα ευρώ από τις υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα, έχουμε και την Εγνατία Οδό να συνεχίζει να γεμίζει με διόδια

  Τελικά όσα επιδόματα και να δώσει η Κυβέρνηση, είναι σαν να προσπαθεί να γιατρέψει τον καρκίνο με ασπιρίνη, αν και κατά την άποψή μου στην δεύτερη περίπτωση υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να συμβεί αυτό, παρά να στρώσει η οικονομία στα νοικοκυριά.

Δεν μας φτάνει η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, τη στιγμή που δεν μας περισσεύει ούτε ένα ευρώ από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, έχουμε και την Εγνατία Οδό να συνεχίζει να γεμίζει με διόδια τα οποία εισπράττουν χρήματα για έναν δρόμο που οι Έλληνες τον έχουν Χρυσοπληρώσει.

Την ώρα που η κοινωνία λέει το ψωμί ψωμάκι, κάποιοι συνεχίζουν να στοχεύουν στις άδειες τσέπες της και να περιμένουν πώς και πώς να αρπάξουν οτιδήποτε υπάρξει μέσα, μόνο και μόνο για να κερδίσουν, αγνοώντας βέβαια το ότι ο κάθε γονιός σήμερα ζει έναν εφιάλτη προκειμένου να ταΐσει τα παιδιά τους.

Fonitisxanthis.gr


Μποτιλιάρισμα εχθές στις 12 το μεσημέρι στην Τσιμισκή, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι, πάρκαραν όπου γούσταραν και εμπόδιζαν τη διέλευση του απορριμματοφόρου

  Δυστυχώς η κατάντια μας σαν πόλη, έχει πολλά στοιχεία που την οδηγούν σε αυτό το χάλι και στα περισσότερα από αυτά, συμμετοχή έχει ο ίδιος ο άνθρωπος και όχι οι αρχές.

Ένα περιστατικό συχνό για τους δρόμους της Ξάνθης, είχε σαν αφορμή εχθές στις 12 το μεσημέρι, να προκληθεί μποτιλιάρισμα στην οδό Τσιμισκή, φτάνοντας σε σημείο αγανάκτησης πολλούς οδηγούς.

Δυο «έξυπνοι» συντοπίτες μας, πήγαν και πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους ο ένας απέναντι από τον άλλο, στενεύοντας τον δρόμο και εμποδίζοντας τη διέλευση στο απορριμματοφόρο το οποίο μπλόκαρε και δημιούργησε το μποτιλιάρισμα.

Η αιτία του παρκαρίσματος των απαράδεκτων αυτών ανθρώπων, φυσικά ήταν τα ψώνια σε παρακείμενα καταστήματα, κατά τη λογική έλα μωρέ τη δουλειά μας να κάνουμε και δεν μας νοιάζει για κανέναν άλλο.

Όχι δεν φταίει κανένας φορέας, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι που λειτουργούμε ωχαδερφιστικά και με νταηλίκι πολλές φορές, σα να ζούμε στην Άγρια Δύση και κάνουμε τα καουμποιλίκια μας γιατί έτσι γουστάρουμε, γράφοντας τους πάντες στα Π…..α μας.

Δεν νοιάζονται τα όργια αυτά, για το αν εκείνη την ώρα χρειαζόταν να περάσει ένα ασθενοφόρο από εκεί και καθυστερούσε εξαιτίας τους, με τραγική κατάληξη για τον άνθρωπο που μετέφερε. Μετά φυσικά τους φταίει η τροχαία που τους αφήνει ραβασάκια στους υαλοκαθαριστήρες…

Fonitisxanthis.gr

Share.
Exit mobile version