Κυριακή, 2 Οκτωβρίου
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης για την Μικρασιατική Καταστροφή

  • Δύο στα δύο τα θανατικά με θύματα πεζούς σε τροχαία ατυχήματα για το Παρασκευοσαββατοκύριακο που κατέγραψε η Ξάνθη. Ξυπνήστε και δώστε προσοχή, οδηγοί και πεζοί πριν να είναι αργά…

  • Την άμεση παρέμβαση του Δήμου Ξάνθης και της Τροχαίας ζητούν απελπισμένα γονείς μικρών μαθητών που πηγαίνουν στο σχολείο, για απελευθέρωση του πεζοδρομίου, αλλά και επέκτασή του μέχρι την Κλεμανσώ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης για την Μικρασιατική Καταστροφή

  Αν μας ζητούνταν να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα μπορούσαμε κάλλιστα να αναφέρουμε δυο λέξεις. Τεράστια επιτυχία… Και αυτό γιατί όχι μόνο ακούστηκαν σημαντικά πράγματα και στοιχεία, αλλά και γιατί ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών και τίμησε τόσο την Αντιπεριφέρεια, όσο και την μνήμη των νεκρών της σφαγής στη Μικρά Ασία.

Και ειλικρινά μπορώ μετά βεβαιότητας να πως πως, τόσο κόσμο σε εκδηλώσεις είχαμε να δούμε αρκετά χρόνια. Αυτό βέβαια οφείλεται τόσο στην κλεισούρα των δύο ετών με τον Κορονοϊό, όσο και στην επιλογή των εκδηλώσεων, οι οποίες ήταν σημαντικότατες.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεχώρισε η εκδήλωση στο Χατζιδάκειο, όπου σε κοινό το οποίο είχε γεμίσει ασφυκτικά τις αίθουσες, μίλησαν οι σπουδαίοι ιστορικοί:

  • Δημήτριος Κασαπίδης, Ιστορικός, Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του ΔΠΘ
  • Ιωάννης Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.
  • Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Μεταβυζαντινής Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.
  • Γεώργιος Τσιγάρας, Καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης Α. Τσακιρίδης, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Σ. Μελισσόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος και πλήθος κόσμου, ενώ μετά τη λήξη της εκδήλωσης, υπήρχε μπουφές ο οποίος τιμήθηκε δεόντως από αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο…

Fonitisxanthis.gr


Δύο στα δύο τα θανατικά με θύματα πεζούς σε τροχαία ατυχήματα για το Παρασκευοσαββατοκύριακο που κατέγραψε η Ξάνθη. Ξυπνήστε και δώστε προσοχή, οδηγοί και πεζοί πριν να είναι αργά…

  Δύο οι θάνατοι από τροχαίο με πεζούς στην Ξάνθη το Παρασκευοσαββατοκύριακο και ειλικρινά είναι να απορεί κανείς, το πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα συμβάντα εν έτει 2022.

Σίγουρα κάτι έφταιξε για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, όμως από προσωπική καθαρά εμπειρία θα αναφέρω πως, το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ξάνθη, τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί, δεν προσέχουν καθόλου και κυκλοφορούν θαρρείς και είναι μόνοι τους.

Δύο ατυχήματα με διαφορά λίγων ωρών και με δύο νεκρούς νέους συνανθρώπους μας, μιας και ο άτυχος άνδρας που παρασύρθηκε λίγο μετά τα νεκροταφεία ήταν 38 ετών, ενώ στο ατύχημα στην Τσιμισκή και Κλεμανσώ γωνία το θύμα ήταν ένα αγοράκι δυόμιση ετών, το οποίο πετάχτηκε μπροστά σε όχημα το οποίο έστριψε επί της Τσιμισκή και μπήκε κυριολεκτικά κάτω από τις ρόδες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Είναι καιρός λοιπόν, να δώσουμε περισσότερη προσοχή κατά την κυκλοφορία μας στην Ξάνθη, εντός και εκτός πόλης, μιας και τον τελευταίο καιρό όπως σας προανέφερα, οι Ξανθιώτες κυκλοφορούν εντελώς απερίσκεπτα.

Fonitisxanthis.gr


Την άμεση παρέμβαση του Δήμου Ξάνθης και της Τροχαίας ζητούν απελπισμένα γονείς μικρών μαθητών που πηγαίνουν στο σχολείο, για απελευθέρωση του πεζοδρομίου, αλλά και επέκτασή του μέχρι την Κλεμανσώ

  Για μια ακόμα φορά επικοινώνησαν μαζί μας γονείς μικρών μαθητών, κυρίως νηπιαγωγείου και μας ζήτησαν να στηλιτεύσουμε μέσα από τη στήλη μας την ύπαρξη μεγάλου προβλήματος στην οδό Ικονίου που εγκυμονεί κινδύνους, τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για γονείς, αλλά και παππούδες ή γιαγιάδες που τα πηγαίνουν ή τα παίρνουν από τις σχολικές μονάδες.

Όπως μας τόνισαν οι γονείς, το πεζοδρόμιο επί της Ικονίου από την πλευρά του Πάρκου είναι μονίμως κατειλημμένο από αυτοκίνητα ενώ δεν φθάνει μέχρι την Κλεμανσώ, με αποτέλεσμα μαθητές και συνοδοί τους να κάνουν σλάλομ ανάμεσα από αυτοκίνητα μέχρι να φθάσουν στα σχολικά συγκροτήματα από την είσοδο επί της Κλεμανσώ.

Θεωρούμε πως χρειάζεται άμεσα η παρέμβαση τόσο του Δήμου όσο και της τροχαίας, προκειμένου να απελευθερωθεί το πεζοδρόμιο από τα παρκαρισμένα οχήματα, αλλά και να επεκταθεί από τον πεζόδρομο του Πάρκου μέχρι την Κλεμανσώ και έτσι να πηγαίνουν με ασφάλεια τα παιδιά στα σχολεία τους.

Η σημερινή εικόνα βέβαια δεν τιμά κανέναν, αφού θυμίζει τριτοκοσμική χώρα…

Fonitisxanthis.gr

Share.
Exit mobile version