Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου
  • Ότι δεν κατάφερε να καταστρέψει η καταιγίδα της Τετάρτης, ήρθε αυτή της Πέμπτης να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο

  • Η προσπάθεια όλων απέδωσε καρπούς για το αρδευτικό. Τώρα περιμένουν να το δουν και να υλοποιείται οι αγρότες

  • Και πάλι στο προσκήνιο τα ορύγματα του φυσικού αερίου που άφησαν μπαζωμένα με χώμα οι εργολάβοι. Γέμισαν με λάσπη κεντρικοί και όχι μόνο δρόμοι της πόλης

  • Δεύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας μέσα σε 24 ώρες στην Ξάνθη. Δυνατή μπόρα εχθές το μεσημέρι, συνοδευόμενη από έντονη χαλαζόπτωση και δυνατούς ανέμους. Έσπασαν δέντρα στην είσοδο του Νοσοκομείου και στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

  • Στις πληγείσες περιοχές του Τοπείρου το απόγευμα της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Στην ίδια περιοχή σήμερα αναμένεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς


Ότι δεν κατάφερε να καταστρέψει η καταιγίδα της Τετάρτης, ήρθε αυτή της Πέμπτης να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο

  Μετράνε πληγές οι αγρότες στον κάμπο της Ξάνθης, καθώς από το απόγευμα της Τετάρτης και λίγη ώρα μετά τη σαρωτική καταιγίδα που έπληξε την περιοχή, όλοι μιλούσαν για ολοκληρωτική καταστροφή σε καλλιέργειες και δέντρα.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτύπωναν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης κυρίως στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου, όπου η καταιγίδα έπληξε με μανία.

Άμεσες ήταν και οι παρεμβάσεις, τόσο του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου ο οποίος βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και ζήτησε από Υπουργούς, αλλά και από τον Πρωθυπουργό να υπάρξει κλιμάκιο που θα βρεθεί στην περιοχή για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και να δράσει άμεσα προκειμένου οι πληγέντες να έχουν σύντομα αποζημιώσεις, ενώ επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απέστειλε και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Β. Ρούφος για το ίδιο θέμα.

Σε 24 ώρες όμως και αναφερόμαστε στο μεσημέρι της Πέμπτης, νέα καταιγίδα μικρότερης διάρκειας αυτή τη φορά, χτύπησε και πάλι την Ξάνθη, συνοδευόμενη από κεραυνούς, έντονη βροχόπτωση και Χαλαζόπτωση, αλλά και με πολύ δυνατούς ανέμους, οι οποίοι στο πέρασμά τους, προσπαθούσαν να καταστρέψουν ότι δεν είχε καταστραφεί την Τετάρτη.

Fonitisxanthis.gr


Η προσπάθεια όλων απέδωσε καρπούς για το αρδευτικό. Τώρα περιμένουν να το δουν και να υλοποιείται οι αγρότες

  Ένα έργο που χρόνια απασχόλησε και απασχολεί την Ξάνθη και κυρίως τους αγρότες της περιοχής στον Τόπειρο, ήταν το γνωστό αρδευτικό. Ένα έργο που ακόμη και παιδιά να ρωτήσεις, το γνωρίζουν, μιας και έχει χιλιοειπωθεί, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει υλοποιηθεί.

Παυλίδης, Κοντός και τελευταία Τσιλιγγίρης, έβαλαν ο κάθε ένας και ένα λιθαράκι, έτσι ώστε σήμερα να μπορούμε να πούμε πως τελείωσαν τα ψέματα και πλέον περιμένουμε να δούμε έργα, μιας και οι προσπάθειες όλων απέδωσαν καρπούς με αποτέλεσμα να εγκριθούν 170 εκ. Ευρώ από την διυπουργική επιτροπή που θα δαπανηθούν για την κατασκευή του.

Fonitisxanthis.gr


Και πάλι στο προσκήνιο τα ορύγματα του φυσικού αερίου που άφησαν μπαζωμένα με χώμα οι εργολάβοι. Γέμισαν με λάσπη κεντρικοί και όχι μόνο δρόμοι της πόλης

  Μετά από την απόλυτη ξεφτίλα που γνώρισε η Ξάνθη πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια νεροποντής, όπου τα χώματα από τα ορύγματα του φυσικού αερίου που είχαν αφήσει χωρίς άσφαλτο οι εργολάβοι, μετέτρεψαν την πόλη σε ένα απέραντο λασπότοπο, με αυτοκίνητα να πέφτουν μέσα σε χαντάκια και να παθαίνουν ζημιές, κάποιοι φαίνεται μυαλό να μην έβαλαν και δυστυχώς για ακόμα μια φορά εχθές, ζήσαμε κάτι παρόμοιο σε αρκετές περιοχές της πόλης.

Χείμαρροι λάσπης κάλυπταν τους δρόμους με τον κίνδυνο να παραμονεύει, ενώ και αυτή τη φορά, δεν έλειψαν τα χαντάκια. Αν αυτή η εικόνα νομίζουν κάποιοι πως βοηθά την πόλη μας, τότε μάλλον ζουν πίσω από το φεγγάρι.

Fonitisxanthis.gr


Δεύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας μέσα σε 24 ώρες στην Ξάνθη. Δυνατή μπόρα εχθές το μεσημέρι, συνοδευόμενη από έντονη χαλαζόπτωση και δυνατούς ανέμους. Έσπασαν δέντρα στην είσοδο του Νοσοκομείου και στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

Εχθές το μεσημέρι η Ξάνθη δέχθηκε το δεύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας εντός 24ων ωρών με αποτέλεσμα και πάλι να μετατραπούν οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι σε ποτάμια. Την καταιγίδα προϋπάντησαν δεκάδες ηλεκτρικές κενώσεις με τα μπουμπουνητά και τους κεραυνούς να δημιουργούν τρομακτική ατμόσφαιρα, ενώ η συνέχεια ήταν ακόμα πιο τρομακτική, καθώς δυνατοί άνεμοι και έντονη χαλαζόπτωση συνοδείας νεροποντής μας θύμισαν πως τον Ιούνιο στην Ξάνθη, δύσκολα βλέπεις καλοκαίρι. Από το πέρασμα αυτό της κακοκαιρίας, εις γνώση μας μέχρι στιγμής είναι πως έχει σπάσει ένα δέντρο στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Fonitisxanthis.gr


Στις πληγείσες περιοχές του Τοπείρου το απόγευμα της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Στην ίδια περιοχή σήμερα αναμένεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς

Τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Τοπείρου, όπου καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις τελευταίες ώρες την Ξάνθη, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη ο Αμοιρίδη, προκειμένου να δει από κοντά εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε το χαλάζι, αλλά και οι δυνατοί άνεμοι, κατά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του διημέρου που χτύπησε την Ξάνθη. Σήμερα, τις ίδιες περιοχές αναμένεται να επισκεφθεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η επίσκεψη του κ. Γεωργαντά μέχρι την τελευταία στιγμή θα αφορούσε τον Τόπειρο, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις όπου η κακοκαιρία που χτύπησε την Ξάνθη προκάλεσε καταστροφές, τόσο σε αγροτικές καλλιέργειες στα χωριά Κιμμέρια, Πηγάδια αλλά και στον Δήμο Αβδήρων, πράγμα που πιθανώς να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό και ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη, να επισκεφθεί και τις περιοχές αυτές.

Fonitisxanthis.gr

Share.
Exit mobile version