Σάββατο, 25 Μαΐου

  Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον θίασο Μαγικές Σβούρες παρουσιάζουν για όλα τα παιδιά το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 και ώρα 17:00.

  Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

  Με αυτή την ξεχωριστή παράσταση το θέατρο θα υπερασπιστεί το όνειρο, γιατί ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, έρχεται για να μας δείξει ένα δρόμο καινούριο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο!

  Στο μαγικό Μέγαρο της Μουσικής Κομοτηνής, έρχεται ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ με το άλογό του για να καλπάσει τη φαντασία των παιδιών, να κάνει το ανέφικτο εφικτό, να πολεμήσει τα σκοτάδια και να προτάξει την αγάπη στην κακία!

  Η είσοδος είναι δωρεάν.

  Το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1 Μαΐου το πρωί θα πραγματοποιηθούν από τους συντελεστές της παράστασης θεατρικά εργαστήρια σε ώρα που θα ανακοινωθεί στην σελίδα της Περιφέρειας από όπου θα χρειαστεί οι επίδοξοι μικροί θεατές να κλείσουν θέση στα τηλέφωνα 2531354230 & 54228.

  Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / online booking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο.

  Κατά την είσοδο απαραίτητη είναι η επίδειξη κατά την είσοδο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ Ή ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ενώ για τα παιδιά άνω των 4 ετών δύνανται να προσκομίσουν SELF-TEST 24 ωρών. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19.

  Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

  Λίγα λόγια για την παράσταση.

  Η παράσταση, γεμάτη απίστευτο χιούμορ και ευαισθησία, υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο, του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί.

  Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ κι εμείς οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο.

  Η εντυπωσιακή παράσταση δίνει στους θεατές την ευκαιρία να «συναντηθούν» με στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού.

  Τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία, όπως ο ο Βελάσκεθ, ο Γκόγια, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και ο Σαλβατόρ Νταλί.

  Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

  Οι συντελεστές της Παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά: Παναγιώτης Κουλουράς

Κίνηση: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

  Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης):

Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Παναγιώτης Καλαντζής, Έλενα Πελαγία, Νατάσα Στεφανάτου.

  Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

Share.
Exit mobile version