Πέμπτη, 18 Απριλίου
Πληροφορίες: Tasios Travel Γραφείο Γενικού Τουρισμού. Τσιμισκή 22 Ξάνθη. Τηλ: 2541026865

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022.

1η ΗΜΕΡΑ: Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22-04-2022  ΞΑΝΘΗ – ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ

 Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:00 το πρωί. Περνάμε περιφερειακά από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΛΑΡΙΣΑ και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση άφιξη στον ΒΟΛΟ όπου θα μείνουμε για να απολαύσουμε το ουζάκι μας στα φημισμένα τσιπουράδικα. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ με τις ιαματικές πηγές της, που είναι φημισμένες από τους Ρωμαϊκούς ακόμη χρόνους. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο στο ιστορικό Μοναστήρι (14ος αι.) μέσα σ’ ένα υπέροχο φυσικό τοπίο στην πλαγιά της Οίτης (ύψος 600μ.) στην ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΑΘΩΝΟΣ όπου φυλάσσετε το σκήνωμα του αειμνήστου Πνευματικού π. Βησσαρίωνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο με νηστίσιμα. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 23-04-2022  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – Ι.Μ.ΠΡΟΥΣΣΟΥ

 Πρωινό και αναχώρηση για μια μοναδική εκδρομή. Αφήνουμε το νομό Φθιώτιδας και περνάμε στο νομό Ευρυτανίας. Ο δρόμος με το καταπράσινο Φυσικό τοπίο μας οδηγεί στην πρωτεύουσα, το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε ύψος 1000μ. Μια πόλη πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές, ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη  και για καφέ. Συνεχίζοντας ανάμεσα σε πανέμορφες χαράδρες και υπέροχα φαράγγια, δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Χτισμένη στην απόκρημνη πλαγιά ενός επιβλητικού φαραγγιού (30 χλμ. από το Καρπενήσι), σε ένα φανταστικό, παρθένο τοπίο, σου προκαλεί δέος στο αντίκρισμά της. Πρωτοχτίστηκε τον 9ο ή τον 12ο αιώνα, κατά την περίοδο της εικονομαχίας. Οι πρώτοι δύο μοναχοί ήταν αυτοί, που μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα, για να την γλιτώσουν από τους εικονομάχους. Λέγεται ότι η ίδια η εικόνα (που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λούκα) υπέδειξε το σημείο, που ήθελε να χτιστεί το μοναστήρι, μέσα από μία σειρά θαυμάτων. Στο μουσείο της Μονής φυλάσσονται τα όπλα και τα αστέρια του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο οποίος τα αφιέρωσε στην Παναγία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανάρρωσή του. Γεύμα καθ’ οδόν εξ’ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης και μετά το φιλί της Αγάπης θα έχουμε Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ  24-04-2022  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ  

 Πρωινό και αναχώρηση για τη ΛΙΒΑΔΕΙΑ που συνεχίζει την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα. Στο ειδυλλιακό τοπίο στην περιοχή των Πηγών της Κρύας, μία περιοχή γεμάτη νερά, πλατάνια και παραδοσιακά πέτρινα αναπαλαιωμένα κτίρια, τα οποία αποτελούν σήμερα χώρους αναψυχής, φιλοξενούνται από τον δήμο Λεβαδέων οι επισκέπτες με παραδοσιακό ψήσιμο αρνιών, κρασί και κόκκινα αυγά. Το γλέντι συμπληρώνετε με λαϊκούς οργανοπαίκτες, δημοτικά τραγούδια της περιοχής,  παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και χορό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Στο χωριό Υπάτη, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα μετά την Αγάπη πραγματοποιείται το «κάψιμο του Ιούδα», έθιμο που χάνεται στα βάθη του παρελθόντος, ενώ στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, ο παπάς σέρνει τον αναστάσιμο χορό, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη». Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, σύσσωμος ο λαός της Υπάτης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής αναβιώνει και κρατάει ζωντανό το πανάρχαιο αυτό έθιμο. Ακολουθεί λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία με άφθονο κρασί και ντόπια ψητά. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  25-04-2022  ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ – ΞΑΝΘΗ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τον Γοργοπόταμο ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νομού Φθιώτιδας. Σ΄αυτή τη γέφυρα γράφτηκε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις σε συνεργασία με το Άγγλους, ανατίναξαν τη γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική. Μικρή στάση για φωτογράφηση και συνεχίζουμε το δρόμο της επιστροφής όπου θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε στον Παλαιό Παντελεήμονα. Ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 210 EURO

Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 155 EURO

Μονόκλινο: 255 EURO

ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ  4ΗΜΕΡΑ :  50 EURO

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο  του γραφείου μας.

• Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο “GALAXIAS” 3 αστέρων (SUPERIOR) (Βαθμολογία στο Booking 9,3)  σε δίκλινα δωμάτια.

• Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.

• Το νηστίσιμο δείπνο της Μ. Παρασκευής.

• Το Αναστάσιμο δείπνο του Μ. Σαββάτου (μαγειρίτσα). 

• Αρχηγό – Συνοδό γραφείου.

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

• Φόρος διαμονής 1,50 € ανά δωμάτιο ανά βραδιά.

• Επιπλέον γεύματα – δείπνα, ποτά και διασκεδάσεις.

• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πληροφορίες: Tasios Travel Γραφείο Γενικού Τουρισμού. Τσιμισκή 22 Ξάνθη. Τηλ: 2541026865

Share.
Exit mobile version