Πέμπτη, 13 Ιουνίου

  «Το 50% του ρεύματος στην χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο. Άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια», εξήγησε στην συνέχεια ο κ. Σκρέκας.

  Αναφορικά με την επιδότηση στους λογαριασμού ρεύματος για το μήνα Απρίλιο, τόνισε πως σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

  Για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις δήλωσε μάλιστα είπε πως η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό: «Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδόν τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις».

  Παράλληλα ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε πως με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και Μάρτιο.

Τέλος αναφέρθηκε στον ρόλο την Ευρωπαϊκή Ένωσης για να υπάρξει μείωση στο ράλι των τιμών Ενέργειας: «Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», ενώ επεσήμανε πως το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση.

Share.
Exit mobile version