Δευτέρα, 29 Απριλίου
Πληροφορίες: Tasios Travel Γραφείο Γενικού Τουρισμού. Τσιμισκή 22 Ξάνθη. Τηλ: 2541026865

1η ΗΜΕΡΑ: Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22-04-2022   ΞΑΝΘΗ – ΣΜΥΡΝΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας ώρα 05:00 το πρωί. Διέλευση συνόρων. Έλεγχος διαβατηρίων, στάση για ψώνια στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών, είσοδος στην Τουρκία. Συνεχίζουμε για τα Δαρδανέλια μέσο ΚΕΣΣΑΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ φθάνουμε στο ECEABAT (αρχαία Μάδυτος) από όπου με ferry boat θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων για το ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ. Άφιξη και επίσκεψη στα αρχαία μνημεία της μυθικής ΤΡΟΙΑΣ, όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη που χτίστηκε εννέα φορές και ο Όμηρος δόξασε με το ανυπέρβλητο έπος της Ηλιάδας. Θα δούμε ακόμη τα ερείπια από την παλιά πόλη, το Αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Και συνεχίζουμε για την ΠΕΡΓΑΜΟ με ξενάγηση στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ, την Βασιλική του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (κόκκινη αυλή) και την παλιά ελληνική συνοικία. Μετά μέσω ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, φθάνουμε στην πανέμορφη και πολυτραγουδισμένη ΣΜΥΡΝΗ, εδώ γεννήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Μια μητρόπολη με τεράστιες λεωφόρους, και επιβλητικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στον Ι. ΝΑΟ της ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου. Δείπνο. Μετά το δείπνο θα πάμε στην παραλία της ΣΜΥΡΝΗΣ με τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία, καφετέριες για μια πρώτη νυχτερινή γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση. 

2η ΗΜΕΡΑ: Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 23-04-2022   ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην αρχαία ΕΦΕΣΟ.Επίσκεψη στη βασιλική εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ο οποίος εδώ έγραψε το Ευαγγέλιο του, πέθανε και ετάφη, χτισμένη τον 6ο μ.Χ. αιώνα επί Ιουστινιανού. Θα δούμε το ΤΕΜΠΛΟ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ, τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, το ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟ, το ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΑΓΟΡΑ, τον ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ, τη ΔΙΠΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, το ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, το ΣΤΑΔΙΟ, το ΘΕΑΤΡΟ όπου μίλησε για πρώτη φορά ο Απόστολος Παύλος και το ΤΕΜΠΛΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 

που θεωρούνταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Μετά θα πάμε στο ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ (ΣΙΡΙΝΤΖΕ), γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα” που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και να γνωρίσουμε το γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική, τα παραδοσιακά σπίτια και την μεγάλη ποικιλία κρασιών από φρούτα. Συνεχίζουμεγια το ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (νησί του Πουλιού), τη ΝΕΑΠΟΛΗ της Ελληνιστικής περιόδου και τη ΣΚΑΛΑ ΝΟΒΑ των Ενετών. Ελεύθερη ώρα στην αγορά. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΒΟΥΚΟΛΟΥ και ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ.Μετά το φιλί της Αγάπης στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας θα έχουμε Αναστάσιμο δείπνο.Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24-04-2022 ΣΜΥΡΝΗ – ΤΣΕΣΜΕΣ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΒΟΥΡΛΑ

Πρωινό και αρχίζουμε την ξενάγηση στην πόλη της ΣΜΥΡΝΗΣ. Στην παραλιακή  λεωφόρο (ΚΟΡΝΤΟΝ), στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, στο ΚΟΝΑΚΙ, τον ΠΥΡΓΟ του ΡΟΛΟΓΙΟΥ και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ (ΑΛΣΕΤΖΑΚ) που κάηκε και δεν έχει τίποτα από την παλιά της δόξα. Μετά θα ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ, και θα καταλήξουμε στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ την παλιά Ελληνική πόλη ΚΡΗΝΗ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ΧΙΟ, σπουδαίο λιμάνι, όπου θα θαυμάσουμε την ανακαινισμένη εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα στις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Στην επιστροφή μας θα επισκεφτούμε τα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (την Μύκονο της Τουρκίας) που στο κέντρο της διατηρούνται τα περισσότερα κτίσματα από την εποχή των Ρωμιών τα οποία και αναπαλαιώνονται διότι το χωριό έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο. Στα ΑΛΑΤΣΑΤΑ νομίζεις ότι δεν έχει περάσει χρόνος από το 1922. Επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο με την εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ (σήμερα Τζαμί). Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για τα ξακουστά ΒΟΥΡΛΑ. Εδώ είναι η Πατρίδα του  μεγάλου εθνικού μας Νομπελίστα ποιητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ. Το σπίτι που έμενε ο Γιώργος Σεφέρης είναι σήμερα ένα μικρό ξενοδοχείο. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ.Δείπνο. Μετά θα πάμε στο ΚΟΡΔΕΛΙΟ (ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ΣΜΥΡΝΗ. Η ελληνική παλαιότερη ονομασία ήταν Περαία, ή Πέρα Μεριά. Το Κορδελιό φημίζονταν ιδιαίτερα για τις ωραίες γυναίκες του, τις οποίες και εξύμνησε η ελληνική λαϊκή μουσική. Διανυκτέρευση. 

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  25-04-2022 ΣΜΥΡΝΗ – ΑΪΒΑΛΙ – ΞΑΝΘΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό ΑΪΒΑΛΙ τις αλλοτινές Κυδωνίες, µέσα σε ένα απέραντο κάµπο από ελαιόδεντρα. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το ΑΪΒΑΛΙ και θα επισκεφθούμε τα πανέμορφα ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του ΑΪΒΑΛΙΟΥ. Επίσκεψη στον ανακαινισμένο ΝΑΟ των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ του 1890, στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με τις ανάλογες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορά με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας.

•Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο “Blanca” 4 αστέρων (Βαθμολογία στο Booking 7,8) στην ΣΜΥΡΝΗ σε δίκλινα δωμάτια.

• Πρωινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.

• Το νηστίσιμο δείπνο σε μπουφέ της Μ. Παρασκευής.

• Το Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέτου Μ. Σαββάτου.

• Το δείπνο σε μπουφέ την Κυριακή του Πάσχα.

• Επίσημο  ξεναγό.

• Εισιτήρια FERRY BOAT  ΕΤΣΕΑΜΠΑΤ – ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΕΤΣΕΑΜΠΑΤ.

•Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Εισόδους μουσείων

• Εισόδους αρχαιολογικών χώρων

• Προαιρετικές διασκεδάσεις και μεσημεριανά γεύματα.

• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πληροφορίες: Tasios Travel Γραφείο Γενικού Τουρισμού. Τσιμισκή 22 Ξάνθη. Τηλ: 2541026865

Share.
Exit mobile version