Πέμπτη, 28 Μαρτίου
  • Άμεση συντήρηση, αναβάθμιση και περεταίρω αξιοποίηση χρειάζεται το περιαστικό Άλσος της Ξάνθης
  • Τέλος περιόδου εκπτώσεων. «Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος»…

Άμεση συντήρηση, αναβάθμιση και περεταίρω αξιοποίηση χρειάζεται το περιαστικό Άλσος της Ξάνθης

  Μια βόλτα, όσο το επιτρέπει ο καιρός, για τους λάτρεις της φύσης στο Περιαστικό Άλσος της Ξάνθης, είναι αρκετή για να θαυμάσουμε τον φυσικό πλούτο που έχουμε σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας. Δυστυχώς όμως, λίγο ο χρόνος, περισσότερο η γραφειοκρατία και ακόμα περισσότερο η έλλειψη παιδείας, αφήνουν αυτόν τον θησαυρό να μαραζώνει μέρα με την ημέρα.

  Κοινή διαπίστωση είναι πως το Περιαστικό Άλσος της Ξάνθης χρειάζεται άμεσα συντήρηση, αναβάθμιση και περεταίρω αξιοποίηση, με στόχο να αποτελέσει έναν προορισμό μαζικής αναψυχής της Ξάνθης και να μην αναζητά ο κόσμος άλλες περιοχές.

  Κάποιες ιδέες που μπορούμε να μεταφέρουμε, είναι πως πρέπει να εκπονηθεί μια μελέτη εσωτερικής διαρρύθμισης και φωτισμού του Περιαστικού Άλσους, όπως επίσης και γιατί όχι, να μη τοποθετηθούν διάφορα όργανα παιδικών παιχνιδιών όπως στις παιδικές χαρές, καθώς και να υπάρξει μόνιμη φύλαξη, όπως συμβαίνει στα πάρκα των ευρωπαϊκών χωρών, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές.

  Επίσης θα μπορούσε το Δασαρχείο σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, να πραγματοποιούν από κοινού ημερίδες ενημέρωσης σε μαθητές, εντάσσοντάς τες σε σχολικές εκδρομές έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν από νωρίς τον σεβασμό προς την φύση, αν και κατά την άποψή μου, τα πολύ μικρά παιδιά, αυτή τη στιγμή, είναι περισσότερο ευαίσθητα προς τη φύση σε σχέση με τα μεγαλύτερα.

  Ιδέες υπάρχουν όπως διαπιστώνετε, όμως εκείνο που προς το παρόν αναζητείται είναι η διάθεση των αρμοδίων…

Fonitisxanthis.gr


Τέλος περιόδου εκπτώσεων. «Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος»…

  Ανάμεικτα τα συναισθήματα της αγοράς αυτές τις ημέρες, καθώς αναζητείται το τελικό αποτέλεσμα της περιόδου των εκπτώσεων, εν μέσω κρίσης ακρίβειας και πολέμου.

  Φέτος οι εκπτώσεις μπορεί να ξεκίνησαν με αισιοδοξία, όμως ο κόσμος γρήγορα μαζεύτηκε και η οικονομική κίνηση στην αγορά δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντική για τη συνέχεια.

  Μέχρι τις τελευταίες ημέρες, υπήρχε η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία, πως κάτι θα άλλαζε, όμως η κατάσταση με την ακρίβεια σε θέματα ενέργειας, που έφερε αλυσιδωτά και αυξήσεις στα ράφια των μάρκετ, στέρησαν ένα μεγάλο μέρος χρημάτων από την αγορά, αφού οι καταναλωτές ανασκουμπώθηκαν και συγκράτησαν τις αγορές τους στα απολύτως αναγκαία.

  Με τα έξοδα να αυξάνονται καθημερινά, οι επαγγελματίες αντιλαμβάνονται πως το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο και περιμένουν με αγωνία να δουν το αν θα υπάρξουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις από πλευράς κράτους, τη στιγμή που και αυτό το σενάριο, λόγω της κατάστασης με τον Πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, φαίνεται να απομακρύνεται για πάντα.

  Ελπίζουμε αυτή η κατάσταση να αλλάξει άμεσα, γιατί μας βλέπω να κυκλοφορούμε στην πόλη και στα καταστήματα αντί για φώτα να ανάβουν κεριά, μιας και οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας επιδεινώνουν την κατάσταση των οικονομικών των Ξανθιωτών.

Fonitisxanthis.gr

Share.
Exit mobile version