Τετάρτη, 17 Απριλίου

  Ενορχηστρωμένη, θα μπορούσε να ήταν η επίθεση από πλευράς της αντιπολίτευσης σχετικά με την έξυπνη στάθμευση και… δε θα ήταν κακό.

  Ο ρόλος πρέπει αφού εμπεδωθεί να διαδραματίζεται.

  Έλα όμως που σε αυτήν την περίπτωση ούτε το ένα ούτε το άλλο συμβαίνει…

  Αναρωτιέται… δημοσίως ο Παπαδάκης -που τον έβαλε ο Σάββας να εκπροσωπήσει την «Ξάνθη για Όλους», (γιατί αυτός, για την ώρα…, μόνον τον εαυτό του μπορεί να εκπροσωπεί)- τι είναι αυτό το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Και πετάει τα γνωστά «μελάνια» για να υποστηρίξει και τον αντιπολιτευτικό του ρόλο με… «ευκολάκια» του προηγούμενου αιώνα.

  Τι είναι; Καλά, τόσα χρόνια δημοτικός σύμβουλος και δεν ξέρει; Κι ο αρχηγός του, που συμμετείχε στις 20 Δεκεμβρίου 2021 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου όπου και συζητήθηκε το θέμα και ψήφισε λευκό… δεν κατάλαβε τι ψήφιζε;

  Κι έρχεται 45 μέρες μετά -σαν άλλη Μαίρη Αρώνη (στη μνημειώδη «πάστα φλώρα»: εδώ είσαι Στέλιο μου, πότε ήρθες, Στέλιο μου;) και… διερωτάται, μέσω facebook!

  Πολύ κακό το τάιμινγκ ή απλώς… «βολές κατά ριπάς», επειδή… έχουμε κι έναν αντιπολιτευτικό ρόλο να υποστηρίξουμε κι ας το κάνουμε, όπως όπως…

  Αλλά εκτίθενται: ένα, που δε γνωρίζουν ή κάνουν πώς δεν… κι ένα, που υποτιμούν και τη νοημοσύνη των Ξανθιωτών. «Ωραία» πράγματα…

  Όσο για τον διαγωνισμό του Δημαρχόπουλου, που τεχνηέντως τοποθετείται δίπλα σε αυτόν για την έξυπνη και ελεγχόμενη στάθμευση για να συγκριθούν τα ποσά, περιμένοντας ότι θα κερδίσουν τις… εντυπώσεις εκτός από «φθηνό» είναι και ανόητο σαν κόλπο.

  Διότι απ’ ό,τι φαίνεται πολλά δεν ξέρουν, αλλά αυτό σίγουρα, το γνωρίζουν: ότι αυτός ο διαγωνισμός που δεν προχώρησε -και πώς να προχωρήσει, αφού έγινε εν μέσω προεκλογικής και μεταεκλογικής περιόδου και κάτι τέτοιο απαγορεύεται, αλλά ο Μπάμπης… δεν ήξερε κι αυτός- καμία σχέση δεν έχει με τον εν λόγω προγραμματισμό του Μανώλη Τσέπελη, στο συγκεκριμένο θέμα.

  Αλλά κι αυτό… «ψιλά γράμματα» είναι, ποιος να τα… διαβάσει.

  Αν και ο κ. Μελισσόπουλος (εδώ που φτάσαμε) θα έπρεπε να διαθέσει λίγη ώρα για μελέτη της… μελέτης της συγκεκριμένης προμήθειας -μπας και γλιτώσει τα τόσα δρομολόγια στη Μιχαήλ Βόγδου αλλά και στη Περγάμου, για το τίποτα…

  Όσο για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει τον… σωστό αυτοδιοικητικό -να περιαυτολογήσει, δηλαδή- τι να πει κανείς… «Οργανωτικές ικανότητες, σοβαρή προσπάθεια για προσφορά σε ένα σύγχρονο όραμα…» κι άλλα τέτοια… «στρόγγυλα», που όπως φαίνεται, όχι μόνο διαθέτει, αλλά του τα… αναγνώρισαν και οι συμπολίτες του στις εκλογές του ’19…

  Αυτή είναι η κατάσταση της αντιπολίτευσης σήμερα. Πολλά «δεν ξέρω», πολλά «τα ταιριάζω όπως με συμφέρουν» και πολύ «τίποτα»…

  Κι ο κίνδυνος γι’ αυτούς, προφανής: Να αρχίσει ο λαός να τους κοιτά σαν… «Στέλιος», που αντιπαρέρχεται τις «αφηρημάδες» τους -εδώ που τα λέμε δεν είναι και χαριτωμένες- με το γνωστό δημώδες «τρία πουλάκια…» και να συνεχίζει την πορεία του.

  Χωρίς αυτούς, εννοείται.

  Η αντιπολίτευση ανέφερε τα ακόλουθα:

  «- Στις 15-2-2019 ο Δήμος Ξάνθης προκηρύσσει διαγωνισμό για την προμήθεια σύγχρονου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης προϋπολογισμού 68.200 ευρώ με τον ΦΠΑ…. (ο διαγωνισμός αυτός δεν προχώρησε τότε…)

  – Στις 1-2-2022, δηλαδή πριν 3 μέρες, ο Δήμος Ξάνθης εγκρίνει τη δαπάνη για την προμήθεια και εγκατάσταση και πάλι… σύγχρονου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης προϋπολογισμού αυτή το φορά σχεδόν 1.000.000 ευρώ!!!!!! (για την ακρίβεια 946.120 ευρώ !!!!!) ….

  Να υποθέσουμε ότι στη 2η περίπτωση θα αγοράσουμε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης επιπέδου τουλάχιστον Νέας Υόρκης (ΗΠΑ)….

  Ο λόγος πια ανήκει στους πολίτες της Ξάνθης».

Share.
Exit mobile version