Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου

  Συναγερμός σήμανε εχθές στις 10 το πρωί, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι μία από τις μεγαλύτερες καπναποθήκες της Ξάνθης, που βρίσκεται στην οδό Αναξάρχου, τυλίχθηκε στις φλόγες. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση με πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες, όμως η μάχη ήταν άνιση, τόσο όσο των δομικών υλικών της καπναποθήκης (ξυλεία), όσο και των υλικών που υπήρχαν μέσα σε αυτή (πιθανολογείται σκουπίδια). Οι φλόγες και οι πυκνοί καπνοί ξεπερνούσαν σε ύψος τα 50 μέτρα, ενώ η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε δεν σε άφηνε να πλησιάσεις ακόμη και σε απόσταση 50 μέτρων.

  Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι περίοικοι έχουν επισημάνει πολλές φορές πως μέσα στις εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες της περιοχής εκείνης έχουν δει να συχνάζουν λαθρομετανάστες, αλλά και χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

  Η πυρκαγιά αυτή φέρνει για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο την αναγκαιότητα συντήρησης και αξιοποίησης όλου αυτού του ιστορικού πλούτου της Ξάνθης, αφού με το να αφήνεται στο έλεος του οποιουδήποτε καταλήγει κατεστραμμένο.

Share.
Exit mobile version