Πέμπτη, 13 Ιουνίου

  Η «Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Εγκληματικής Δράσης της Τρομοκρατίας στην Ελλάδα» καθιερώθηκε το 2006, με πρόταση της τότε Υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου και τιμάται από τότε κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του έτους.

  Σήμερα η καρδιά μας στρέφεται προς τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και προς τις οικογένειές τους, με την ελπίδα η χώρα να μη θρηνήσει άλλα θύματα. Η τρομοκρατία δε χωρά στη Δημοκρατία. Η κοινωνική ομόνοια, χωρίς υποσημειώσεις, είναι το απαραίτητο πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της εγχώριας τρομοκρατίας. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας.

  Φέτος, και για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, στις 16 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:15, έλαβε χώρα αντίστοιχη εκδήλωση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου π. Σωφρονίου.

  Στην επιμνημόσυνη δέηση ο Πρωτοσύγκελος, π. Σωφρόνιος αφού συνεχάρη για την πρωτοβουλία προέτρεψε να ενταχθεί στις επίσημες εκδηλώσεις των Τοπικών Αρχών.

  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν το σύνολο των μελών της Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης της Ν.Δ., ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, ο τέως Δήμαρχος και Πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Αμβροσιάδης, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαλτούρος, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, και αρκετοί πολίτες.

Share.
Exit mobile version