Πέμπτη, 18 Απριλίου

  Στις 16 Ιανουαρίου, λήγει η διορία που έχει δοθεί στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τη σχετική διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ.

  Ειδικότερα, στους μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που δεν εμβολιάζονται. Στη σχετική τροπολογία επισημαίνεται ότι η υποχρεωτικότητα για εμβολιασμό αφορά σε «όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και 31 Δεκεμβρίου 1961».

  Η διασταύρωση των στοιχείων των μη εμβολιασμένων θα γίνεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που θα επιτρέπει τον έλεγχο στοιχείων από την πλατφόρμας εμβολιασμού. Το πρόστιμο των 100 ευρώ θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ, μετά τη διασταύρωση των παραπάνω στοιχείων. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Share.
Exit mobile version